Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vliegenoverlast'-recyclebedrijf Brunssum mag niet meer lozen

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 10:14

Recyclebedrijf TpD in Brunssum mag niets meer lozen van het Waterschap.

Dat liet burgemeester Gerd Leers dinsdagavond weten tijdens de raadsvergadering van de gemeente Brunssum, meldt ZO-Nieuws.

Controles
Het Waterschap heeft volgens Leers tijdens controles vastgesteld dat het bedrijf de regels overtreedt. Daarop is besloten een lozingverbod in te stellen.

Zwaardere voorwaarden
Leers geeft aan dat de gemeente werkt aan een nieuwe vergunning voor het bedrijf. "Die wordt wat ons betreft op grond van zwaardere voorwaarden afgegeven", legde de waarnemend burgemeester uit. "Aan de andere kant moet het bedrijf zich wel houden aan de huidige afspraken op het gebied van stank, lozingen en (vliegen)overlast. Waterschap Limburg en de Rijks Uitvoerings Dienst (RUD) houden het bedrijf nauwlettend in de gaten."

Overlast
Het bedrijf kwam enkele maanden geleden in opspraak, nadat het al enige tijd voor stank- en vliegenoverlast zorgde. De provincie en gemeente Brunssum zeiden stevig op te gaan treden als tpD zich niet houdt aan gemaakte afspraken.

Lees hier meer: Stevige stappen tegen bedrijf dat vliegenoverlast veroorzaakt

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen