Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vliegenoverlast'-recyclebedrijf Brunssum mag niet meer lozen

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 10:14

Recyclebedrijf TpD in Brunssum mag niets meer lozen van het Waterschap.

Dat liet burgemeester Gerd Leers dinsdagavond weten tijdens de raadsvergadering van de gemeente Brunssum, meldt ZO-Nieuws.

Controles
Het Waterschap heeft volgens Leers tijdens controles vastgesteld dat het bedrijf de regels overtreedt. Daarop is besloten een lozingverbod in te stellen.

Zwaardere voorwaarden
Leers geeft aan dat de gemeente werkt aan een nieuwe vergunning voor het bedrijf. "Die wordt wat ons betreft op grond van zwaardere voorwaarden afgegeven", legde de waarnemend burgemeester uit. "Aan de andere kant moet het bedrijf zich wel houden aan de huidige afspraken op het gebied van stank, lozingen en (vliegen)overlast. Waterschap Limburg en de Rijks Uitvoerings Dienst (RUD) houden het bedrijf nauwlettend in de gaten."

Overlast
Het bedrijf kwam enkele maanden geleden in opspraak, nadat het al enige tijd voor stank- en vliegenoverlast zorgde. De provincie en gemeente Brunssum zeiden stevig op te gaan treden als tpD zich niet houdt aan gemaakte afspraken.

Lees hier meer: Stevige stappen tegen bedrijf dat vliegenoverlast veroorzaakt

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen