Overslaan en naar de inhoud gaan

Vleugelaanvaller Zeka (20) naar Fortuna Sittard

Geplaatst opmaandag 28 januari 2019 - 16:43

Fortuna Sittard heeft Agim Zeka (20) aan de selectie toegevoegd. De Albanese vleugelaanvaller tekent voor anderhalf jaar.

Dat maakte de Sittardse voetbalclub maandag bekend.

Lille
Zeka komt over van het Franse Lille, dat hem begin januari op proef naar Sittard liet vertrekken. Tijdens zijn stage wist de aanvaller het technische hart van Fortuna voldoende te overtuigen hem een contract aan te bieden.

Buitenspeler
Technisch manager Sjoerd Ars is blij met de nieuwe aanwinst: "Agim is zo'n typische sierlijke buitenspeler die de harten van het publiek voor zich weet te winnen met zijn acties", legt hij uit op de site van Fortuna. "Hij zoekt altijd zijn tegenstander op voor een één-tegen-één duel. Door zijn individuele acties en zijn goede linkerbeen gaat er altijd dreiging van hem uit. Een echte handenbinder."

Ambiteus elftal
"Toen ik hier op proef was zag ik een ambitieuze club én een ambitieus elftal dat graag aanvallend speelt", motiveert Zeka zijn keuze voor de Sittardse club. "Ik zei meteen tegen mijn zaakwaarnemer dat ik hier graag wil spelen."

Jeugdinternational
De aanvaller maakte zijn profdebuut bij het Albanese KF Skënderbeu, voordat hij naar Lille trok. Die club leende hem twee keer uit. Zeka is daarnaast Albanees jeugdinternational.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen