ANP-331356558

Maastrichtse kweekvleesbedrijf haalt 55 miljoen dollar op

Het Maastrichtse voedseltechnologiebedrijf Mosa Meat heeft 55 miljoen dollar (47 miljoen euro) opgehaald om de ontwikkeling en productie van kweekvlees uit te breiden. Met het geld wordt de pilot-fabriek in Maastricht uitgebreid, maar worden ook nieuwe producten ontwikkeld en meer personeel aangenomen.

300 kilo vlees buitgemaakt bij inbraak Blitterswijck

Boerderijwinkel Wijnhoverhof in Blitterswijck is nog geen drie maanden open, maar heeft al een opmerkelijke en vooral vervelende inbraak te pakken.

De beste worst van het land komt uit Limburg

Slagerij Pinckaers uit Eijsden mag zich het komende jaar de Traiteur van het jaar 2019 noemen.

Ook in Limburg controles op nieuwe wet halal-slachten

Tijdens de rituele slacht van dieren voor het Offerfeest dinsdag houdt de NVWA extra toezicht.

Lidl gaat Limburgs hanenvlees verkopen

Bij supermarktketen Lidl ligt binnenkort het vlees van Limburgse 'leghanen' in de schappen.

Jan Linders verbant Chinees ‘kooikonijn’

De Limburgse supermarktketen Jan Linders zal in de toekomst geen vlees meer van 'kooikonijn' uit China verkopen.

Ook veel Limburgse bedrijven op klantenlijst Selten

Ook tientallen Limburgse bedrijven staan op een lijst van afnemers bij vleesgroothandel Willy Selten uit Oss.

'Veilige' ham en worst op komst

De verhoogde risico’s op darmkanker door het eten van veel bewerkte vleesproducten als ham en worst worden volledig geneutraliseerd door toevoeging van natuurlijke beschermende stofjes, zoals bepaalde extracten uit groene thee.

Vraag naar biologische producten stijgt in Limburg

Er is steeds meer vraag naar biologische producten in supermarkten in Limburg. Dat komt door de toegenomen belangstelling voor gezonde voeding, blijkt uit cijfers van Bionext.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten