Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vlammenzee bij recyclingbedrijf in Blerick

Geplaatst opzondag 12 augustus 2018 - 1:01

Bij een recyclingbedrijf op bedrijventerrein Trade Port West in Blerick heeft zaterdagnacht een grote brand gewoed.

Rond 0:30 uur werd de brandweer opgeroepen voor de brand bij Collin Recycling aan de James Cookweg.

Brandweer
De vlammen grepen snel om zich heen en waren in de wijde omgeving te zien. De blusploegen uit Venlo werden geholpen door collega's van andere korpsen. Onder meer uit Helden, Maasbree en Sevenum werd versterking opgeroepen. Behalve bluswagens werden er ook voertuigen ingezet die moesten zorgen voor een goede wateraanvoer.

Video: Track '88

Hout
Volgens een woordvoerder van de brandweer was het vooral hout dat in brand stond, waardoor de rook relatief ongevaarlijk was. Daar kwam bij dat de rook vrijwel recht omhoog ging, en dus niet wegdreef richting woonwijk. Toch was de brand in de omgeving goed te ruiken. Bij de brand is niemand gewond geraakt, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Binnen de perken houden
Een kraan die vlakbij stond was weggesleept en geblust. De brandweer zette zich vooral in op het voorkomen dat de brand zich verder uit zou breiden. Met name een bomenrij in de buurt werd goed nat gehouden om de vlammen geen kans te geven. Het duurde uren voordat de vuur gedoofd was. Ook zondagmorgen is de brandweer nog bezig met nablussen.

De politie heeft een ruim gebied rond het bedrijf afgezet.

Opnieuw brand
De brand volgt nog geen week op een andere grote bedrijfsbrand in Blerick. Dinsdag woedde een grote brand bij een coatingbedrijf.

Lees ook: Sirenes gaan af bij grote brand in Blerick

Geen onbekende
Collin Recycling werd zelf werd ook al vaker getroffen door brand. Vier jaar geleden kostte het de brandweer veel moeite om een stapel afval te blussen waarin door broei brand was ontstaan, twee jaar geleden woedde er ook al een nachtelijke brand.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen