Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vlammenzee bij recyclingbedrijf in Blerick

Geplaatst opzondag 12 augustus 2018 - 1:01

Bij een recyclingbedrijf op bedrijventerrein Trade Port West in Blerick heeft zaterdagnacht een grote brand gewoed.

Rond 0:30 uur werd de brandweer opgeroepen voor de brand bij Collin Recycling aan de James Cookweg.

Brandweer
De vlammen grepen snel om zich heen en waren in de wijde omgeving te zien. De blusploegen uit Venlo werden geholpen door collega's van andere korpsen. Onder meer uit Helden, Maasbree en Sevenum werd versterking opgeroepen. Behalve bluswagens werden er ook voertuigen ingezet die moesten zorgen voor een goede wateraanvoer.

Video: Track '88

Hout
Volgens een woordvoerder van de brandweer was het vooral hout dat in brand stond, waardoor de rook relatief ongevaarlijk was. Daar kwam bij dat de rook vrijwel recht omhoog ging, en dus niet wegdreef richting woonwijk. Toch was de brand in de omgeving goed te ruiken. Bij de brand is niemand gewond geraakt, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Binnen de perken houden
Een kraan die vlakbij stond was weggesleept en geblust. De brandweer zette zich vooral in op het voorkomen dat de brand zich verder uit zou breiden. Met name een bomenrij in de buurt werd goed nat gehouden om de vlammen geen kans te geven. Het duurde uren voordat de vuur gedoofd was. Ook zondagmorgen is de brandweer nog bezig met nablussen.

De politie heeft een ruim gebied rond het bedrijf afgezet.

Opnieuw brand
De brand volgt nog geen week op een andere grote bedrijfsbrand in Blerick. Dinsdag woedde een grote brand bij een coatingbedrijf.

Lees ook: Sirenes gaan af bij grote brand in Blerick

Geen onbekende
Collin Recycling werd zelf werd ook al vaker getroffen door brand. Vier jaar geleden kostte het de brandweer veel moeite om een stapel afval te blussen waarin door broei brand was ontstaan, twee jaar geleden woedde er ook al een nachtelijke brand.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen