Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlammenzee bij recyclingbedrijf in Blerick

Geplaatst opzondag 12 augustus 2018 - 1:01

Bij een recyclingbedrijf op bedrijventerrein Trade Port West in Blerick heeft zaterdagnacht een grote brand gewoed.

Rond 0:30 uur werd de brandweer opgeroepen voor de brand bij Collin Recycling aan de James Cookweg.

Brandweer
De vlammen grepen snel om zich heen en waren in de wijde omgeving te zien. De blusploegen uit Venlo werden geholpen door collega's van andere korpsen. Onder meer uit Helden, Maasbree en Sevenum werd versterking opgeroepen. Behalve bluswagens werden er ook voertuigen ingezet die moesten zorgen voor een goede wateraanvoer.

Video: Track '88

Hout
Volgens een woordvoerder van de brandweer was het vooral hout dat in brand stond, waardoor de rook relatief ongevaarlijk was. Daar kwam bij dat de rook vrijwel recht omhoog ging, en dus niet wegdreef richting woonwijk. Toch was de brand in de omgeving goed te ruiken. Bij de brand is niemand gewond geraakt, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Binnen de perken houden
Een kraan die vlakbij stond was weggesleept en geblust. De brandweer zette zich vooral in op het voorkomen dat de brand zich verder uit zou breiden. Met name een bomenrij in de buurt werd goed nat gehouden om de vlammen geen kans te geven. Het duurde uren voordat de vuur gedoofd was. Ook zondagmorgen is de brandweer nog bezig met nablussen.

De politie heeft een ruim gebied rond het bedrijf afgezet.

Opnieuw brand
De brand volgt nog geen week op een andere grote bedrijfsbrand in Blerick. Dinsdag woedde een grote brand bij een coatingbedrijf.

Lees ook: Sirenes gaan af bij grote brand in Blerick

Geen onbekende
Collin Recycling werd zelf werd ook al vaker getroffen door brand. Vier jaar geleden kostte het de brandweer veel moeite om een stapel afval te blussen waarin door broei brand was ontstaan, twee jaar geleden woedde er ook al een nachtelijke brand.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen