Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlammen slaan uit dak timmerbedrijf

Geplaatst opzaterdag 9 november 2019 - 18:56

De brandweerkorpsen van Nederweert en Weert hebben zaterdagavond hun handen vol gehad aan het blussen van een woningbrand in Nederweert.

Rond 18:15 uur sloegen de vlammen al snel uit het dak van de garage bij een woning aan de Strateris, waar een timmerbedrijf is gevestigd.

Middelbrand
Omdat het vuur zo snel om zich heen greep, werd de melding 'middelbrand' gegeven. Het lukte de brandweerlieden te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen woningen. Gasflessen die in de garage stonden konden op tijd naar buiten worden gebracht, zodat die niet ontploften.

Materieel
De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen, een ladderwagen en een waterwagen. Die laatste hoefde uiteindelijk niet te worden ingezet omdat er voldoende bluswater was. Een klein uur blussen later kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

Kachel
Bij de brand is niemand gewond geraakt. Volgens de brandweer is het vuur ontstaan door een kachel die in de garage stond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen