Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vlamingen akkoord met tramplan Maastricht-Hasselt

Geplaatst opvrijdag 8 juli 2016 - 15:29

De Vlaamse regering heeft ingestemd met het akkoord met de gemeente Maastricht en de provincie Limburg over de sneltram Maastricht-Hasselt.

Dat komt niet als een verrassing omdat donderdag tijdens een commissievergadering van het Vlaams Parlement bleek dat bijna alle partijen minister Ben Weyts groen licht gaven.

Toezeggingen
Eerder was de deal voor de partij van
Weyts - de Vlaams-nationalistische NV-A - moeilijk verteerbaar. Maar na een aantal toezeggingen over andere openbaar-vervoerverbindingen in Belgisch-Limburg stemde NV-A toch in.

Mosae Forum eindhalte
Het akkoord houdt in dat Vlaanderen zich erbij neerlegt dat
Mosae Forum in de binnenstad van Maastricht de eindhalte wordt en niet langer vasthoudt aan het station als eindpunt. In ruil daarvoor wordt van Nederlandse kant zes miljoen euro extra op tafel gelegd voor een reeks maatregelen om het openbaar vervoer tussen beide provincies te verbeteren.

2020
Vlaanderen gaat nu afspraken maken met Maastricht en de provincie over de verdere procedure.
Zo moeten de afspraken worden vastgelegd in een nieuwe overeenkomst. Ook moet Maastricht een nieuw bestemmingsplan opstellen. Dat moet dan nog een hele inspraakprocedure doorlopen.

De verwachting is dat de eerste sneltram tussen Maastricht en Hasselt in 2020 gaat rijden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen