Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlamingen akkoord met tramplan Maastricht-Hasselt

Geplaatst opvrijdag 8 juli 2016 - 15:29

De Vlaamse regering heeft ingestemd met het akkoord met de gemeente Maastricht en de provincie Limburg over de sneltram Maastricht-Hasselt.

Dat komt niet als een verrassing omdat donderdag tijdens een commissievergadering van het Vlaams Parlement bleek dat bijna alle partijen minister Ben Weyts groen licht gaven.

Toezeggingen
Eerder was de deal voor de partij van
Weyts - de Vlaams-nationalistische NV-A - moeilijk verteerbaar. Maar na een aantal toezeggingen over andere openbaar-vervoerverbindingen in Belgisch-Limburg stemde NV-A toch in.

Mosae Forum eindhalte
Het akkoord houdt in dat Vlaanderen zich erbij neerlegt dat
Mosae Forum in de binnenstad van Maastricht de eindhalte wordt en niet langer vasthoudt aan het station als eindpunt. In ruil daarvoor wordt van Nederlandse kant zes miljoen euro extra op tafel gelegd voor een reeks maatregelen om het openbaar vervoer tussen beide provincies te verbeteren.

2020
Vlaanderen gaat nu afspraken maken met Maastricht en de provincie over de verdere procedure.
Zo moeten de afspraken worden vastgelegd in een nieuwe overeenkomst. Ook moet Maastricht een nieuw bestemmingsplan opstellen. Dat moet dan nog een hele inspraakprocedure doorlopen.

De verwachting is dat de eerste sneltram tussen Maastricht en Hasselt in 2020 gaat rijden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen