Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlam boven Chemelot na storing ammoniakfabriek

Geplaatst opmaandag 13 juni 2016 - 7:18

Een storing bij een van de ammoniakfabrieken op Chemelot is de reden dat er maandagochtend wordt gefakkeld boven het bedrijventerrein bij Geleen.

Het verbranden van stoffen uit de installatie gaat enige tijd duren, laat Chemelot maandagmorgen weten. Het affakkelen is nodig zodat er veilig aan de fabriek kan worden gewerkt.

De storing trad op bij ammoniakfabriek AFA2 van chemiebedrijf OCI Nitrogen.

Salpeterzuur
In verband met de storing bij de ammoniakfabriek wordt ook een salpeterzuurfabriek tijdelijk buiten bedrijf gesteld. Dat betekent dat er behalve de vlam boven de ammoniakfabriek ook een geelbruine wolk boven de salpeterzuurfabriek te zien is.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Brand ammoniakfabriek Chemelot-terrein onder controle
Problemen ammoniakfabriek: weken fakkelen bij Chemelot
Weer bruine walm boven Chemelot-terrein
Chemelot waarschuwt voor gele of bruine rook
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen