Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlag Rieu nog niet uit na nieuws snellere vaccinatie

Geplaatst opdonderdag 4 maart 2021 - 10:49

Ondanks hoopvol nieuws van minister De Jonge over een sneller vaccinatietempo, gaat bij André Rieu de vlag nog niet uit.

Dat zegt zijn zoon Pierre bij de Nieuwsshow op L1 Radio.

Uitspraken waar we iets mee kunnen
Coronaminister De Jonge kwam deze week met de verwachting dat begin juli alle Nederlanders die een coronavaccin willen, al minimaal één keer geprikt zijn. Toch gaat de vlag nog niet uit bij Pierre Rieu, woordvoerder voor zijn vader André Rieu. "Ik heb hem niet horen zeggen: 'vanaf 1 juli gaan we het leven weer oppakken zoals het een jaar geleden was'. Dus het is nog even afwachten tot we uitspraken krijgen waar we ook echt iets mee kunnen."

Vaccinatiesnelheid
Eerder dacht het kabinet dat het tot het begin van de herfst zou duren voordat iedereen die dat wil ten minste deels gevaccineerd zou zijn. Maar op basis van de ervaringen van de afgelopen tijd, is De Jonge nu optimistischer en denkt hij dat het aan het einde van het tweede kwartaal al zo ver kan zijn, mits de nu verwachte leveringen doorgaan. Hij sprak die verwachting dinsdag uit in het televisieprogramma Op1. Volgens De Jonge is het een "realistische inschatting dat we een behoorlijk normale zomer tegemoet gaan".

Schreeuw om duidelijkheid
De voorbereidingen voor de Vrijthofconcerten van André Rieu in Maastricht zijn inmiddels voorzichtig in gang gezet. "We doen richting juli nog gewoon alsof het doorgaat, tot we tegenbericht horen", vertelt Pierre Rieu. "Maar we moeten zo langzamerhand wel wat horen. De hele branche schreeuwt om duidelijkheid voor deze zomer."

Lees ook: Rieu: 'Als covid nog lang duurt, verkoop ik Stradivarius'

Reëel
Of het reëel is om te verwachten dat de concertenreeks in juli echt door kan gaan, weet hij niet. "Dat zou betekenen dat we over vier maanden weer terug zouden moeten zijn bij het normaal. Dat alle maatregelen verdwenen zijn. We hopen natuurlijk allemaal dat het zo snel zal gaan, maar of dat reëel is? Ik weet het niet."

Honderd nationaliteiten
De concertreeks van André Rieu trekt jaarlijks heel veel bezoekers uit verschillende landen naar Maastricht. En dat maakt het nu juist ook gecompliceerder. "We zitten met zo'n honderd verschillende nationaliteiten", legt Pierre Rieu uit. "Is het dan ook voor al die mensen uit al die landen mogelijk om naar Maastricht te komen? Of zitten we straks iedere dag met een halfvol plein? Dat is natuurlijk niet wat we willen."

Uitstel met een jaar
"Als we het gaan verplaatsten, dan wordt het volgend jaar. Dan wordt het juli 2022." Het verschuiven van de festivals en evenementen naar september zorgt volgens Pierre namelijk voor een ander groot probleem. "Je komt in de knel met de podiumbouwers, leveranciers van licht en geluid, de catering en freelancers. Die kunnen niet allemaal in één maand alle festivals organiseren."

Hij is trots op het vertrouwen van het publiek en hun onverminderde enthousiasme. Na het schrappen van de concertreeks vorig jaar heeft volgens Pierre Rieu 82,5 procent van de bezoekers een voucher gehouden voor dit jaar. "En daar zijn we heel trots op."

Vaccinatiebewijs of sneltest
De politiek is volgens Pierre Rieu aan zet. Zij kunnen voor duidelijkheid zorgen, bijvoorbeeld door te besluiten dat evenementen door kunnen gaan als bezoekers vooraf een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs kunnen overhandigen. "Dan zijn wij de eersten die direct gaan plannen. Want dat krijgen we wel geregeld."

"En als het niet juli wordt, dan zijn we er in december. Dan beginnen we met de kerstconcerten in Nederland", oppert hij optimistisch.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen