Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlaamse politica weggestuurd na bloemlegging bij SS-graf

Geplaatst opzondag 29 november 2020 - 8:28

De Vlaams Belang-politica Carrera Neefs is uit haar partij gezet nadat ze bloemen legde bij het graf van de Nederlandse SS'er Willem Heubel op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn, schrijft de Belgische krant De Zondag.

Heubel was de zwager van NSB-voorman Meinoud Rost van Tonningen. Zijn zus was Florrie Rost van Tonningen-Heubel, ook wel de Zwarte Weduwe genoemd.

Neefs zette beelden van de bloemenhulde bij het graf van Heubel op sociale media. Dat gebeurde op 11 november, België herdenkt dan de Eerste Wereldoorlog.

Lees ook: Ophef over bloemen bij graf SS'er in Ysselsteyn

'Ongelooflijk dom'
Partijvoorzitter van Vlaams Belang Tom Van Grieken noemt de actie tegenover de krant 'ongelooflijk dom'. "Zij heeft de partij, onbewust weliswaar, veel schade berokkend. Initieel wou ze zelfs haar Facebookbericht niet verwijderen. Wij hebben haar nadien gevraagd om het partijcharter te tekenen. Dat wou ze ook niet. Het partijbestuur is daarom van oordeel dat haar lidmaatschap stopgezet wordt."

Van Grieken benadrukt dat Neefs volgens hem geen neonazi is. "Ik geloof haar als ze zegt dat dat géén politiek statement was. Zij heeft op vraag van nabestaanden een krans neergelegd. Dat mag ook van mij: een individu mag rouwen om iemand."

"Ik heb nooit de bedoeling gehad een statement te maken, mensen te kwetsen of de oorlog te verheerlijken", schreef de politica in november al op sociale media.

Vlaams Belang
Politici van het extreemrechtse Vlaams Belang halen in België vaker de media met nazistisch aandoende acties. Zo kwam een partijlid vorig jaar in opspraak vanwege een foto waarop zij de Hitlergroet brengt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen