Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlaams grensdorp jent Nederlanders: Welkom in Voetballand

Geplaatst opzaterdag 11 juni 2016 - 16:18

Maar liefst tien kilometer rode, zwarte en gele vlaggetjes hebben ze opgehangen in het Belgische grensdorp Kessenich.

En bij de grens een groot spandoek met 'Welkom in Voetballand'. Om de Nederlanders een beetje te jennen, zegt Peter Koolen met een grijns.

Vier dagen
De 27-jarige inwoner van Kessenich is samen met een vriend de motor achter het plan om heel het dorp te versieren met vlaggen, ballonnen en spandoeken. Vier dagen werk hadden ze, met 25 man. Het Belang van Limburg maakt er zaterdag melding van.

België is erbij op het EK, en Nederland niet. En dat willen ze weten in het dorpje in de uiterste noordoostpunt van Belgisch-Limburg, gelegen op een steenworp van Thorn en Neeritter.

Zure appel
Net als in andere Vlaamse grensdorpen wonen in Kessenich (1900 inwoners) nogal wat Nederlanders. Zij moeten maar even door de zure appel heen bijten. 10 juli is de laatste dag van het EK, en dan zijn de vlaggen en spandoeken weer weg. Tenzij de Belgen de finale halen natuurlijk.

Video: Het Belang van Limburg

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Harm van Veldhoven
Harm van Veldhoven nieuwe coach bij Westerlo
Van Marwijk in beeld als bondscoach van België?
Limburgers steunen Rode Duivels op oranjeloos EK
Penn steekt 'grens' over voor EK-duel België-Italië
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen