Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlaams grensdorp jent Nederlanders: Welkom in Voetballand

Geplaatst opzaterdag 11 juni 2016 - 16:18

Maar liefst tien kilometer rode, zwarte en gele vlaggetjes hebben ze opgehangen in het Belgische grensdorp Kessenich.

En bij de grens een groot spandoek met 'Welkom in Voetballand'. Om de Nederlanders een beetje te jennen, zegt Peter Koolen met een grijns.

Vier dagen
De 27-jarige inwoner van Kessenich is samen met een vriend de motor achter het plan om heel het dorp te versieren met vlaggen, ballonnen en spandoeken. Vier dagen werk hadden ze, met 25 man. Het Belang van Limburg maakt er zaterdag melding van.

België is erbij op het EK, en Nederland niet. En dat willen ze weten in het dorpje in de uiterste noordoostpunt van Belgisch-Limburg, gelegen op een steenworp van Thorn en Neeritter.

Zure appel
Net als in andere Vlaamse grensdorpen wonen in Kessenich (1900 inwoners) nogal wat Nederlanders. Zij moeten maar even door de zure appel heen bijten. 10 juli is de laatste dag van het EK, en dan zijn de vlaggen en spandoeken weer weg. Tenzij de Belgen de finale halen natuurlijk.

Video: Het Belang van Limburg

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Harm van Veldhoven
Harm van Veldhoven nieuwe coach bij Westerlo
Van Marwijk in beeld als bondscoach van België?
Limburgers steunen Rode Duivels op oranjeloos EK
Penn steekt 'grens' over voor EK-duel België-Italië
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen