Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlaai voor brandbestrijders natuurpark Meinweg

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 16:36

Een leuke verrassing vrijdagochtend voor de brandweerlieden in de Meinweg. Bewoners van park Reewoude trakteerden tientallen brandbestrijders op vlaai. Dit als dank voor hun inzet, waardoor het vuur Reewoude niet heeft bereikt.

De bewoners van het park, dat tegen het natuurpark aan ligt, keerden donderdag- net als de inwoners van Herkenbosch - weer terug naar hun woning. Vrijdagochtend was nog duidelijk te zien dat ze blij waren terug te kunnen keren, en dat hun woning én het park niet is getroffen door de dagenlange natuurbrand.

Onbeschadigd
"Ik meende echt dat het helemaal mis zou gaan toen we ons park moesten verlaten", zegt een bewoonster. "Ik dacht mijn huis niet meer onbeschadigd terug te zien." Dat ze nu terug is doet haar goed. Het sein brand meester werd gisteren gegeven, maar de brandweer blijft nog zeker tot zondag actief. Toch is ze niet bang meer. "Je weet dat er alles aan wordt gedaan, dus mijn angst is weg. Iedereen is veilig thuis."

Video: L1

Vlaggen
Bij verschillende woningen zijn vlaggen uitgehangen als uiting van blijdschap. Bij een huis staat groot op de stoep een dankjewel met krijt geschreven aan de hulpverleners. De bewoonster is ervan overtuigd dat de mensen in de helikopters die zijn ingezet bij de brandbestrijding dit bedankje wel kunnen lezen.

Verrassing
Zo'n 10 bewoners van het park togen vlak voor de middag naar de commandopost van de hulpdiensten bij de spoorwegovergang van de IJzeren Rijn in Vlodrop. Daar werden de brandweermensen getrakteerd op vlaai, als dank voor hun inzet. De brandweer kon de geste waarderen. "Natuurlijk is brand blussen ons werk, maar dat we op deze manier verrast worden is toch erg leuk", zegt een brandweerman.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen