Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlaai moet rust doen terugkeren na incident zaate hermenie

Geplaatst opdinsdag 18 februari 2020 - 13:55

Een speciale rood-geel-groene vlaai moet de rust doen wederkeren na het incident met de zaate hermenie afgelopen zaterdagnacht in de binnenstad van Maastricht.

De politie kreeg zaterdagnacht meerdere meldingen van geluidsoverlast van een zaate hermenie voor Café In de Karkol in het Stokstraatkwartier van Maastricht.

Geslagen
Toen twee vrouwelijke agenten rond half een 's nachts een kijkje gingen nemen en de feestende mensen verzochten of het iets minder luidruchtig kon, werden ze geconfronteerd met weerwoord en weerstand. Toen er versterking arriveerde voor de agenten, werd een agent door één van de aanwezigen geslagen.

Lees ook: Agent mishandeld tijdens optreden zaate hermenie

Facebook
Naar aanleiding van het incident werd een bericht op Facebook over het politieoptreden meer dan 360 keer gedeeld. Dit bericht deed heel wat stof opwaaien. Barth Hochstenbach, eigenaar van In de Karkol, is geschrokken van de reacties. "Ik werd zaterdagnacht door mijn personeel op de hoogte gebracht, zowel binnen als buiten heerste de hele avond een super sfeer, maar na middernacht brak buiten voor het café de hel los", aldus Hochstenbach.

Geschrokken
"Ik ben behoorlijk geschrokken van de reacties tegen de politie en de burgemeester die op Facebook de ronde doen" zegt Hochstenbach. "Maar ook richting de bewoners van de Stokstraat."

Vlaai voor bewoners
Hochstenbach is maandagavond in gesprek gegaan met de drie zaate hermeniekes om tot een oplossing te komen en het incident de komende dagen niet verder te laten escaleren. "Niemand is blij met deze situatie" zegt Hochstenbach. "In de 20 jaar dat ik de zaak heb is het contact altijd uitstekend geweest, als er overlast is, komen bewoners gewoon even naar me toe." De café-eigenaar heeft samen met de zaate hermenie besloten om de bewoners en de ondernemers aanstaande zaterdagmiddag te trakteren op rood-geel-groene vlaai. Ook de wijkagent is hiervoor uitgenodigd. "Carnaval vier je samen", besluit Hochstenbach.

Opgepakt
De persoon die de klap uitdeelde, een 32-jarige man uit Gronsveld, is door de politie aangehouden. Hij is zondagavond weer op vrije voeten gesteld.

Tempeleers
De Maastrichtse carnavalsvereniging De Tempeleers, die dit jaar carnavalsdinsdag hebben omgedoopt tot 'de Daag vaan de zaate hermeniekes', wilde niet reageren op de kwestie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen