Vlaaikeuring

Lunchroom In De Kroon bakt beste ambachtelijke vlaai

Ondanks corona ging de prestigieuze jaarlijkse vlaaikeuring voor Limburgse en Zuid-Oost Brabantse ambachtelijke bakkers gewoon door. Frank Smeets van Lunchroom In de Kroon uit Roermond is de winnaar geworden.

Vlaai kroonsjele mit sjoem kruisbessen sjtaekbaere
Video: De zoektocht naar de perfecte vlaai

De jaarlijkse vlaaienwedstrijd voor de beste ambachtelijke vlaai van Limburg en Brabant kon niet doorgaan op de gebruikelijke wijze door corona. Maar tot een keuring kwam het dinsdag wel. En dus komt er ook een winnaar.

Afghanistan2_IMG_78281
Video: Vlaai voor Limburgse militairen in Afghanistan

Op de Nederlandse legerbasis in het Afghanistan was vorige week een Limburgs feestje, met vlaai en dialectmuziek.

Bedankje bewoners Reewoude (24 apr 2020)
Vlaai voor brandbestrijders natuurpark Meinweg

Een leuke verrassing vrijdagochtend voor de brandweerlieden in de Meinweg. Bewoners van park Reewoude trakteerden tientallen brandbestrijders op vlaai. Dit als dank voor hun inzet, waardoor het vuur Reewoude niet heeft bereikt.

Limburgers verslaan Friezen op taalgebied

In geen enkele provincie wordt zoveel dialect gesproken als in Limburg. We laten zelfs de Friezen met hun eigen taal ver achter ons.

Brabantse boerenkoolmetworstvlaai niet aan te slepen

De boerenkoolmetworstvlaai die een bakker uit het Brabantse Schijndel vrijdag heeft geïntroduceerd, is een groot succes.

Brabanders vullen Limburgs erfgoed met stamppot

Met culinaire tradities als het worstenbroodje en de Bossche bol, is het natuurlijk begrijpelijk dat Brabanders met zoiets lekkers als de Limburgse vlaai aan de haal willen gaan.

Pizzavlaai? 'Mijn oma zou zich omdraaien in haar graf!'

Sinds vrijdagochtend ligt de eerste pizzavlaai in de schappen van een supermarkt.

'Er moet Limburgs fruit op de Limburgse vlaai'

Zestig Limburgse fruittelers zijn dinsdagavond samengekomen om een actieplan op te stellen voor het imago van Limburgs fruit.

Kratten bier en vlaai voor Jong Ajax van trotse Fortuna-fans

Een groep Fortuna-fans is met elf vlaaien en evenveel kratten bier naar Amsterdam afgereisd.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten