Overslaan en naar de inhoud gaan

V&L verliest eerste Nederlandse onderonsje in Challenge Cup

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 20:57

De handbalsters van Geonius V&L hebben hun eerste wedstrijd in de achtste finales van de EHF Challenge Cup verloren.

Quintus, de Nederlandse opponent in het Europees toernooi, trok met 22-27 aan het langste eind. Op zaterdag 9 februari staat de return op het programma.

Streak
V&L liep in de openingsfase achter de feiten aan en dat leidde tot een vroege 3-7 achterstand. Een streak van vijf treffers op rij hielp de ploeg uit Geleen echter weer op het juiste spoor: halverwege was de wedstrijd bij een stand van 13-13 volledig in evenwicht.

Drie treffers
De ploegen gaven elkaar na de pauze niet veel toe. Het was echter opnieuw Quintus dat de voorsprong opeiste. De ploeg uit Kwintsheul wist een marge van zo'n drie treffers op te bouwen en V&L worstelde om dat recht te trekken.

Afstand
In het slot werd door V&L nog jacht gemaakt op een positief resultaat, maar Quintus nam alleen maar verder afstand van het team van Richard Curfs. Aan het eind van de rit prijkte een 22-27 eindstand op het scorebord.

Vorige ronde
V&L was in de vorige ronde een maatje te groot voor het Macedonische ZRK Kumanovo. Quintus versloeg op haar beurt de IJslandse sterrenformatie Valur.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen