Overslaan en naar de inhoud gaan

V&L verliest eerste Nederlandse onderonsje in Challenge Cup

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 20:57

De handbalsters van Geonius V&L hebben hun eerste wedstrijd in de achtste finales van de EHF Challenge Cup verloren.

Quintus, de Nederlandse opponent in het Europees toernooi, trok met 22-27 aan het langste eind. Op zaterdag 9 februari staat de return op het programma.

Streak
V&L liep in de openingsfase achter de feiten aan en dat leidde tot een vroege 3-7 achterstand. Een streak van vijf treffers op rij hielp de ploeg uit Geleen echter weer op het juiste spoor: halverwege was de wedstrijd bij een stand van 13-13 volledig in evenwicht.

Drie treffers
De ploegen gaven elkaar na de pauze niet veel toe. Het was echter opnieuw Quintus dat de voorsprong opeiste. De ploeg uit Kwintsheul wist een marge van zo'n drie treffers op te bouwen en V&L worstelde om dat recht te trekken.

Afstand
In het slot werd door V&L nog jacht gemaakt op een positief resultaat, maar Quintus nam alleen maar verder afstand van het team van Richard Curfs. Aan het eind van de rit prijkte een 22-27 eindstand op het scorebord.

Vorige ronde
V&L was in de vorige ronde een maatje te groot voor het Macedonische ZRK Kumanovo. Quintus versloeg op haar beurt de IJslandse sterrenformatie Valur.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen