Overslaan en naar de inhoud gaan

V&L verliest eerste Nederlandse onderonsje in Challenge Cup

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 20:57

De handbalsters van Geonius V&L hebben hun eerste wedstrijd in de achtste finales van de EHF Challenge Cup verloren.

Quintus, de Nederlandse opponent in het Europees toernooi, trok met 22-27 aan het langste eind. Op zaterdag 9 februari staat de return op het programma.

Streak
V&L liep in de openingsfase achter de feiten aan en dat leidde tot een vroege 3-7 achterstand. Een streak van vijf treffers op rij hielp de ploeg uit Geleen echter weer op het juiste spoor: halverwege was de wedstrijd bij een stand van 13-13 volledig in evenwicht.

Drie treffers
De ploegen gaven elkaar na de pauze niet veel toe. Het was echter opnieuw Quintus dat de voorsprong opeiste. De ploeg uit Kwintsheul wist een marge van zo'n drie treffers op te bouwen en V&L worstelde om dat recht te trekken.

Afstand
In het slot werd door V&L nog jacht gemaakt op een positief resultaat, maar Quintus nam alleen maar verder afstand van het team van Richard Curfs. Aan het eind van de rit prijkte een 22-27 eindstand op het scorebord.

Vorige ronde
V&L was in de vorige ronde een maatje te groot voor het Macedonische ZRK Kumanovo. Quintus versloeg op haar beurt de IJslandse sterrenformatie Valur.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen