Overslaan en naar de inhoud gaan

V&L verliest eerste Nederlandse onderonsje in Challenge Cup

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 20:57

De handbalsters van Geonius V&L hebben hun eerste wedstrijd in de achtste finales van de EHF Challenge Cup verloren.

Quintus, de Nederlandse opponent in het Europees toernooi, trok met 22-27 aan het langste eind. Op zaterdag 9 februari staat de return op het programma.

Streak
V&L liep in de openingsfase achter de feiten aan en dat leidde tot een vroege 3-7 achterstand. Een streak van vijf treffers op rij hielp de ploeg uit Geleen echter weer op het juiste spoor: halverwege was de wedstrijd bij een stand van 13-13 volledig in evenwicht.

Drie treffers
De ploegen gaven elkaar na de pauze niet veel toe. Het was echter opnieuw Quintus dat de voorsprong opeiste. De ploeg uit Kwintsheul wist een marge van zo'n drie treffers op te bouwen en V&L worstelde om dat recht te trekken.

Afstand
In het slot werd door V&L nog jacht gemaakt op een positief resultaat, maar Quintus nam alleen maar verder afstand van het team van Richard Curfs. Aan het eind van de rit prijkte een 22-27 eindstand op het scorebord.

Vorige ronde
V&L was in de vorige ronde een maatje te groot voor het Macedonische ZRK Kumanovo. Quintus versloeg op haar beurt de IJslandse sterrenformatie Valur.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen