Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Visvijver Swalmen komt er toch

Geplaatst opzaterdag 18 oktober 2014 - 8:44

De nieuwe visvijver aan de Rijksweg nabij kasteel Waterloo bij Swalmen komt er toch.

Over de komst van de visvijver was onduidelijkheid ontstaan, omdat natuurontwikkelaar Habitura bv onlangs failliet is verklaard.

Onduidelijk wie betaalt
Habitura was de kartrekker van de gebiedsontwikkeling Swalmen die vijf deelprojecten omvat. Eén daarvan is de aanleg van een nieuwe visvijver, omdat de bestaande vijver in Stadsweide moest wijken voor de aanleg van een nevengeul.

Toen Habitura failliet werd verklaard, was aannemersbedrijf Van Beers uit Swalmen al gestart met de aanleg. Directeur Ad van Beers laat weten dat het bedrijf de klus afmaakt, al is op dit moment nog niet duidelijk wie de rekening betaalt.

Bezwaar
De gemeente Roermond heeft onlangs besloten de subsidie van 1.674,325 euro die Habitura voor de projecten zou krijgen, niet te betalen nu de natuurontwikkelaar het werk niet af kan maken.

Habitura heeft daar bezwaar tegen aangetekend. Pas als dat behandeld is, komt er meer duidelijkheid.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Visvijver Meerlo op andere plek
Zoektocht nieuwe vijver visclub Lottum
Vissterfte dreigt in visvijver Herkenbosch
Weer voldoende zuurstof in visvijver Herkenbosch
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen