Overslaan en naar de inhoud gaan

Visvijver Swalmen komt er toch

Geplaatst opzaterdag 18 oktober 2014 - 8:44

De nieuwe visvijver aan de Rijksweg nabij kasteel Waterloo bij Swalmen komt er toch.

Over de komst van de visvijver was onduidelijkheid ontstaan, omdat natuurontwikkelaar Habitura bv onlangs failliet is verklaard.

Onduidelijk wie betaalt
Habitura was de kartrekker van de gebiedsontwikkeling Swalmen die vijf deelprojecten omvat. Eén daarvan is de aanleg van een nieuwe visvijver, omdat de bestaande vijver in Stadsweide moest wijken voor de aanleg van een nevengeul.

Toen Habitura failliet werd verklaard, was aannemersbedrijf Van Beers uit Swalmen al gestart met de aanleg. Directeur Ad van Beers laat weten dat het bedrijf de klus afmaakt, al is op dit moment nog niet duidelijk wie de rekening betaalt.

Bezwaar
De gemeente Roermond heeft onlangs besloten de subsidie van 1.674,325 euro die Habitura voor de projecten zou krijgen, niet te betalen nu de natuurontwikkelaar het werk niet af kan maken.

Habitura heeft daar bezwaar tegen aangetekend. Pas als dat behandeld is, komt er meer duidelijkheid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Visvijver Meerlo op andere plek
Vissterfte dreigt in visvijver Herkenbosch
Zoektocht nieuwe vijver visclub Lottum
Weer voldoende zuurstof in visvijver Herkenbosch
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen