foto camiel schnackers l1 (16 sep 2020)

Coronacollegejaar: hoe vergaat het eerstejaarsstudenten?

De eerste online colleges zitten erop. Voor eerstejaarsstudenten is het niet het studiejaar waar ze op hoopten.

Schoonheidsspecialiste
Coronavirus geen probleem voor mbo-stagiaires in Limburg

In Limburg lijkt geen sprake te zijn van een tekort aan stageplaatsen voor mbo'ers. Terwijl landelijk gezien leerlingen wel moeite hebben met het vinden van een leerbaan.

Diploma-drive inn VISTA collega diploma-uitreiking (1 jul 2020)
Studenten ontvangen diploma op mainstage van Pinkpop

Het Megaland-terrein in Landgraaf is normaliter het domein van Pinkpop, maar van 1 tot en met 13 juli neemt VISTA college het Pinkpopterrein in voor het uitreiken van mbo-diploma's.

leraar
Studenten krijgen ook volgend jaar les op afstand

Het Vista College ziet weinig achterstanden bij leerlingen die niet naar school konden. Leerlingen volgen lessen op afstand en dat lijkt te werken, zegt Robert Hoogenboom van de MBO-opleiding.

Automonteur
Samenwerking tegen tekort elektro-automonteurs

Vijf Limburgse autobedrijven zijn een samenwerking aangegaan met het Vista College in Heerlen om een nieuwe opleiding tot automonteur te starten.

Monteur automonteur
Autodealers Zuid-Limburg gaan helpen met opleiden monteurs

Vijf autodealers gaan samen met het VISTA college een nieuwe mbo-opleiding tot automonteur beginnen.

Fusie Arcus en Leeuwenborgh, nieuwe naam onthuld

De twee MBO instituten Arcus en Leeuwenborgh fuseren en gaan samen verder onder de nieuwe naam VISTA college.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten