Overslaan en naar de inhoud gaan

Vissterfte in Limburg: mogelijk sprake van botulisme

Geplaatst opmaandag 29 juli 2019 - 21:34

Bij De Kwegt in Nederweert-Eind en vijver Meulenweerd in Stein is mogelijk sprake van botulisme.

Dat meldt Waterschap Limburg. Bij De Kwegt zijn maandag dode vissen en ganzen aangetroffen. Enkele dagen geleden zijn in vijver Meulenweerd ook dode vissen en eenden gevonden.

Voedselvergiftiging
Deze dieren zijn vermoedelijk gestorven aan botulisme, denkt het waterschap. Botulisme is een soort voedselvergiftiging die voornamelijk voorkomt bij dieren, maar in sommige gevallen ook bij mensen. Het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad onderzoekt de dode dieren op botulisme.

Vijver
Eerder in juli zijn bij de visvijver in de Maastrichtse wijk Malberg, bij Sportpark West Malberg, ook al dieren uit voorzorg weggehaald. Ook daar is mogelijk sprake van botulisme.

De Geusselt
Bij de vijver naast het hondenlosloopgebied bij sportpark De
Geusselt trof de dierenambulance maandag een dode gans en zwaan aan. Dierenambulance Zuid-Limburg heeft naar eigen zeggen containers vol vissen uit de vijver gehaald. "We hebben ook een vis opgestuurd voor onderzoek", zo laat een woordvoerster van de Dierenambulance Zuid-Limburg weten. Overigens gaat de Dierenambulance nog niet uit van het botulisme-scenario. "Het lijkt een zuurstofgebrek."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen