Overslaan en naar de inhoud gaan

Vissterfte in Limburg: mogelijk sprake van botulisme

Geplaatst opmaandag 29 juli 2019 - 21:34

Bij De Kwegt in Nederweert-Eind en vijver Meulenweerd in Stein is mogelijk sprake van botulisme.

Dat meldt Waterschap Limburg. Bij De Kwegt zijn maandag dode vissen en ganzen aangetroffen. Enkele dagen geleden zijn in vijver Meulenweerd ook dode vissen en eenden gevonden.

Voedselvergiftiging
Deze dieren zijn vermoedelijk gestorven aan botulisme, denkt het waterschap. Botulisme is een soort voedselvergiftiging die voornamelijk voorkomt bij dieren, maar in sommige gevallen ook bij mensen. Het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad onderzoekt de dode dieren op botulisme.

Vijver
Eerder in juli zijn bij de visvijver in de Maastrichtse wijk Malberg, bij Sportpark West Malberg, ook al dieren uit voorzorg weggehaald. Ook daar is mogelijk sprake van botulisme.

De Geusselt
Bij de vijver naast het hondenlosloopgebied bij sportpark De
Geusselt trof de dierenambulance maandag een dode gans en zwaan aan. Dierenambulance Zuid-Limburg heeft naar eigen zeggen containers vol vissen uit de vijver gehaald. "We hebben ook een vis opgestuurd voor onderzoek", zo laat een woordvoerster van de Dierenambulance Zuid-Limburg weten. Overigens gaat de Dierenambulance nog niet uit van het botulisme-scenario. "Het lijkt een zuurstofgebrek."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen