Overslaan en naar de inhoud gaan

Vissterfte Haelen door onweersbui

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 16:37

In de Haelensebeek tussen Haelen en Neer zijn veel vissen gestorven. Door een flinke onweersbui dinsdagnacht kwam er rioolwater in de beek.

Als gevolg daarvan daalde het zuurstofgehalte in het water tot nul en gingen de vissen dood, meldt Waterschap Limburg.

Botulisme
Woensdag zijn de nog levende vissen gevangen en verplaatst naar de Neerbeek. Dode vissen zijn woensdag en donderdag uit het water gehaald. Door de combinatie van dode vissen in het water, hoge watertemperatuur en lage afvoer is de kans op botulisme groot. Botulisme is een ernstige ziekte die kan ontstaan door gifstoffen in het water. Daarom adviseert het waterschap mensen om geen vee en honden in de beek te laten zwemmen en eruit te laten drinken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen