Overslaan en naar de inhoud gaan

Vissterfte door rioolwater in beek Horst-America

Geplaatst opmaandag 17 augustus 2020 - 22:34

De Kabroeksebeek in Horst-America wordt vervuild door rioolwater. Het Waterschap Limburg was maandagavond nog volop bezig zuurstof in de beek te pompen om de milieuschade te beperken.

De vervuiling stroomt op dit moment in de richting van natuurgebied De Riet in Horst. Van daaruit kan het water weer in de Groote Molenbeek terechtkomen.

Waarschuwing
Het Waterschap Limburg waarschuwt alle contact met het water uit de beek te vermijden en ook dieren niet uit de beek te laten drinken. Hondenbezitters kunnen hun huisdier ook beter niet in de beek laten zwemmen.

Vissterfte
Door het rioolwater is een onbekend aantal vissen gestorven. De dode dieren zijn inmiddels uit het water gehaald.

Gemaal
Het rioolwater is in de beek terechtgekomen door een storing in het gemaal. Waardoor is storing is ontstaan, weet het waterschap nog niet, zegt woordvoerder Joost Oude Hengel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen