Visvijver Brunssum(01 sep 2020)

Visvijver Brunssum voorzien van zuurstof

De visvijver in het Vijverpark in Brunssum is dinsdagochtend aan de spreekwoordelijke beademing gelegd.

Vijver Vijverpark gesloten (25 aug 2020)_HD
Vissterfte in Brunssum: visvijver op slot

In de vijver in het Vijverpark in Brunssum mag voorlopig niet meer gevist worden. Vanwege de hoge vissterfte heeft de gemeente de vijver tijdelijk afgesloten.

geweer gevonden door magneetvissers in de Maas bij Maastricht
Flinke vangst: geweer, munitie en granaat uit water gevist

Magneetvissers hebben deze week een flinke vangst gedaan tijdens het vissen naar voorwerpen in de Maas en kanalen rond Maastricht. Op drie verschillende momenten kwamen ze granaten, een geweer en oude munitie tegen.

dode vis
Dode vissen in Sittard: oorzaak nog niet bekend

Het Waterschap Limburg gaat onderzoeken hoe het komt dat er in de Geleen- en Molenbeek in Sittard woensdag dode vissen dreven.

Kaakloze vissen naar andere beek wegens watergebrek

Door het lage waterpeil moet de zeldzame beekprik uit het water gehaald worden.

Maatregelen tegen vissterfte door aanhoudende droogte

De droogte in Limburg houdt aan en daarom is het Waterschap begonnen met het wegvangen van vissen in sloten en beken.

Visser gebruikt levende goudvissen als aas

Een visser die levende goudvissen als aas gebruikte, heeft dat in Weert met een fikse boete moeten bezuren.

Magneetvisser hengelt grote kluis uit water

Een magneetvisser heeft dinsdagmiddag een opmerkelijk object uit het water gehaald bij Nederweert. Hij had opeens een kluis aan zijn hengel hangen.

L1mburg Centraal: gevaarlijke overweg per direct dicht

Maandag in L1mburg Centraal: levensgevaarlijke onbewaakte overweg Geleen dicht, eis van 28 maanden cel voor serie autobranden Weert, een tijdelijk museum in Heerlen en meer Limburgs nieuws...

Duitsers gooien massaal lijntjes uit naar Nederlandse vispas

Duitsers gooien massaal lijntjes uit in Limburg. Volgens Sportvisserij Limburg stijgt het aantal Duitsers dat hier een vispas aanvraagt ieder jaar.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten