Overslaan en naar de inhoud gaan

Visite coronapatiënt weer welkom in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 19:53

Het universitair medisch centrum in Maastricht gaat weer bezoek toestaan voor coronapatiënten.

Dat gebeurt wel onder strikte voorwaarden, zei Marja van Dieijen-Visser, voorzitter van de raad van bestuur van het MUMC+, vrijdagavond bij Avondgasten op L1 televisie.

Belangrijk
"We zien dat het voor onze patiënten ongelooflijk belangrijk is dat ze contact houden met het thuisfront", zei ze. Op dit moment mogen niet-coronapatiënten in Maastricht één bezoeker per dag ontvangen, vanaf komende week geldt dat ook voor patiënten met covid-19. Visite is niet welkom voor patiënten die op de intensive care liggen.

Veilig
"We hebben bewust deze keuze gemaakt", aldus Van Dieijen. "Het legt natuurlijk ook weer extra druk op de verpleging, want die moeten alles regelen. Het moet natuurlijk ook veilig gebeuren."

Keuze
Lang niet alle ziekenhuizen staan op dit moment open voor bezoek, juist om eventuele besmettingen te voorkomen. Dat erkent de topvrouw van het Maastrichtse ziekenhuis. "Dat is een keuze die ziekenhuizen zelf mogen maken, en wij kiezen ervoor om dat wel te doen."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV