Gevangenis Ter Peel

Corona in vrouwengevangenis: 40 vrouwen in quarantaine

Een gevangene van de vrouwengevangenis in Ter Peel is besmet met het coronavirus. Uit voorzorg zijn veertig medegevangenen van de bajes in Evertsoord in quarantaine geplaatst.

Bloed coronavirus corona bloedonderzoek longembolie, bloedstolsel (stock)
UM: 'Coronavirus infecteert darmen en verspreidt zich daar'

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht, het Hubrecht Institute Utrecht en het Erasmus MC Universitair Medisch Centrum Rotterdam hebben ontdekt dat het coronavirus darmcellen kan infecteren en zich daar kan vermenigvuldigen.

iStock-1214982059
Zeer besmettelijk tomatenvirus teistert ook Limburg

Het zeer besmettelijke Tomato Brown Rugose Fruit Virus is ook opgedoken in de gemeente Horst aan de Maas.

ANP-317545123
Roermondse gevangenen bezorgd na besmetting cipier

Gevangenen van de bajes in Roermond zijn bezorgd over hun gezondheid, nadat bekend werd dat een cipier het coronavirus draagt. De besmette vrouw zit inmiddels thuis.

coronaspuger maastricht corona spuugincident (24 mrt 2020)
Keus voor coronaverdachten: cel of supersnel straf

Coronaverdachten worden zoveel mogelijk vervolgd via het zogenoemde supersnelrecht. De politie laat deze mensen tekenen voor snellere berechting, waardoor ze binnen drie tot zes dagen worden berecht.

verpleegkundigen foto
Coronacrisis: 'Beschermend pak is warm maar noodzakelijk'

Verpleegkundigen die dag in dag uit met coronapatiënten in de weer zijn moeten zichzelf goed beschermen.

stock griep coronavirus corona
Nederland bereidt zich voor op quarantaines onder dwang

Mensen die besmet zijn met het coronavirus, of die er mogelijk door besmet zijn, kunnen gedwongen in quarantaine worden gezet. De overheid bereidt zich momenteel voor op het gebruik van dit dwangmiddel.

hacken hacker hackers cybercrime cyber crime attack stock
Ruim 20 Limburgse scholen getroffen door computervirus

De Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO), met 23 scholen verspreid over 31 locaties, is woensdag getroffen door een computervirus.

Basisscholieren getroffen door hepatitis A-virus

Twee onderbouwleerlingen van de Heerlense basisschool Sint Martinus zijn besmet met het hepatitis A-virus.

Slagbomen Q-Park bij Limburgse treinstations open

De slagbomen van de Q-Park parkeergarages bij de Limburgse treinstations en op het Sphinx-terrein bij de Cabergerweg in Maastricht blijven maandag uit voorzorg open, zodat automobilisten zonder problemen kunnen uitrijden.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten