Overslaan en naar de inhoud gaan

Virtuele Molly gaat medicijnen voorschrijven

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 10:57

Het academisch ziekenhuis in Maastricht gaat een app ontwikkelen met een virtuele verpleegkundige die zelf medicatie voorschrijft en medisch advies geeft aan patiënten met hartfalen.

Een eenvoudigere versie van de app bestaat al.

Monitoring en informatie
Virtuele verpleegkundige Molly houdt patiënten nu al in de gaten en geeft ze medische informatie. Op afstand kijkt een echte verpleegkundige over de schouder van Molly mee.

Zelfstandig beslissen
In de toekomst gaat Molly ook diagnoses stellen, medicatie voorschrijven en behandeladvies geven. Het ziekenhuis krijgt 4,5 miljoen euro subsidie om de applicatie te ontwikkelen met hulp van een aantal internationale partners. Over 3,5 jaar moet de app gebruiksklaar zijn

Toenemende zorgvraag
Volgens hoogleraar cardiologie Hans-Peter Brunner-La Rocca kan de app helpen om de toenemende zorgvraag en dito kosten het hoofd te bieden. "Als we op deze weg doorgaan, kunnen we in de toekomst niet meer de kwaliteit van zorg bieden die mensen van zorgverleners verwachten", aldus Brunner-La Rocca.

Voorwaarden
Er zijn wel nog wat vragen die beantwoord moeten worden. Zo is nu nog onduidelijk wie verantwoordelijk is als er iets misgaat met adviezen en inschattingen van Molly. Als de app ingezet wordt in de praktijk, moeten alle beslissingen van Molly 100 procent verantwoord zijn. In geval van twijfel, worden patiënten alsnog doorverwezen naar een zorgverlener.

Verder moet de app toegankelijk en begrijpelijk zijn voor iedereen, los van hun opleidingsniveau.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen