Overslaan en naar de inhoud gaan

Virtueel peloton begint vanuit woonkamer aan eerste etappe

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 15:31

Koersen is er voor de wielrenners niet meer bij. In Geleen organiseerden ze daarom een virtuele wedstrijd.

Niet met z'n allen in het peloton, maar ieder voor zich, in de keuken, garage of tuin op de rollerbank.

Virtueel heeft zijn voordelen
De wedstrijdleider, Michel van Dijke, had een makkelijk avondje: geen valpartijen of lekke banden. Hij zat thuis achter de computer en kon alle deelnemers volgen op zijn scherm.

Video: L1

Eén uur
De doelstelling was om in één uur zoveel mogelijk kilometers te rijden. "Het is een mooie manier om toch te kunnen koersen", zegt Van Dijke. "Iedereen kan gewoon vanuit zijn eigen huis inloggen en meedoen." Zo'n twintig deelnemers hadden zich ingeschreven. Maar de bedoeling is dat het er meer worden. "We willen dit iedere dinsdag en donderdag gaan doen, zodat we fit blijven."

Winnaars
De eerste editie werd gewonnen door de 16-jarige Britt de Grave uit Zeeland. Zij reed 46,9 kilometer in één uur. Tweede werd Frank Meels uit Geleen met 43 kilometer.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen