Overslaan en naar de inhoud gaan

Virtueel peloton begint vanuit woonkamer aan eerste etappe

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 15:31

Koersen is er voor de wielrenners niet meer bij. In Geleen organiseerden ze daarom een virtuele wedstrijd.

Niet met z'n allen in het peloton, maar ieder voor zich, in de keuken, garage of tuin op de rollerbank.

Virtueel heeft zijn voordelen
De wedstrijdleider, Michel van Dijke, had een makkelijk avondje: geen valpartijen of lekke banden. Hij zat thuis achter de computer en kon alle deelnemers volgen op zijn scherm.

Video: L1

Eén uur
De doelstelling was om in één uur zoveel mogelijk kilometers te rijden. "Het is een mooie manier om toch te kunnen koersen", zegt Van Dijke. "Iedereen kan gewoon vanuit zijn eigen huis inloggen en meedoen." Zo'n twintig deelnemers hadden zich ingeschreven. Maar de bedoeling is dat het er meer worden. "We willen dit iedere dinsdag en donderdag gaan doen, zodat we fit blijven."

Winnaars
De eerste editie werd gewonnen door de 16-jarige Britt de Grave uit Zeeland. Zij reed 46,9 kilometer in één uur. Tweede werd Frank Meels uit Geleen met 43 kilometer.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen