Overslaan en naar de inhoud gaan

Viroloog en OMT-lid Koopmans bezorgd over volle parken

Geplaatst opdinsdag 27 april 2021 - 19:36

Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans uit Steyl zegt dat ze bezorgd heeft gezien hoe druk het in sommige steden en parken was dinsdag.

Bij het programma Nieuws en Co op NPO Radio 1 zei ze dat de grote bijeenkomsten 'zorgelijk' zijn met het oog op het coronavirus. In diverse steden werden parken ontruimd vanwege de drukte. Ook in het Stadspark in Maastricht werden mensen weggestuurd.

Lees ook: Stadspark Maastricht vol: bezoekers moeten vertrekken

"Maar het is ook begrijpelijk, mensen willen ruimte voor activiteiten", aldus Koopmans. "Alleen kunnen we ons niet veel permitteren."

Afstand houden
Volgens de viroloog maakt het niet zoveel uit dat het buiten was. "Als je op afstand blijft, is er buiten nauwelijks kans op besmetting, maar als je hutjemutje gaat staan en gaat zingen, dan is er een groter risico op besmetting met het coronavirus."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen