Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vioolvirtuoos André Rieu populairder dan ooit

Geplaatst opzondag 1 juli 2018 - 10:32

De Maastrichtse violist André Rieu ziet zijn populariteit wereldwijd groeien. Dat blijkt ook uit het aantal concerten dat hij vanaf woensdag in Maastricht geeft. Dat worden er dit jaar dertien: een record, zegt zijn woordvoerster.

Zo’n 150.000 mensen wonen dit jaar de concerten van André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest op het Vrijthof bij. Dat zijn er per avond ongeveer 8000 op de stoeltjes op het plein, en nog eens zo’n 3000 op de terrasjes van de omliggende kroegen, restaurants en het Theater aan het Vrijthof.

600.000 tickets
Met concerten in 21 landen op vijf continenten is 2018 een van de meest succesvolle jaren voor de Maastrichtse stehgeiger, zegt zijn woordvoerster. "Wereldwijd zijn dit jaar al 600.000 tickets verkocht", laat ze weten.

Vrijthof
Rieu begon met zijn concerten in zijn geboortestad Maastricht in 2005. Dit jaar treedt hij er voor de veertiende keer op. Niet alleen voor ’eigen’ publiek, laat zijn woordvoerster weten. Het gemêleerde gezelschap van toeschouwers omvat maar liefst tachtig nationaliteiten. "De mensen komen uit de hele wereld om Rieu op het Vrijthof te kunnen zien. Ik hoorde bijvoorbeeld dat er mensen van de Fiji-eilanden komen, en uit Indonesië en Australië."

"We zien dat er elk jaar meer mensen naar Maastricht komen. Vorig jaar gaf Rieu twaalf concerten, en dat was al een record. De twaalf voor dit jaar geplande concerten waren zo snel uitverkocht, dat we naar een dertiende moesten."

Buidel
Mensen tasten vaak diep in de beurs om een concert bij te wonen. Nog afgezien van de reis kost een kaartje vanaf 59,00 euro tot 799 euro, maar dan mag je wel op de eerste drie rijen te zitten, heb je een luxe verblijf in een vijfsterrenhotel, bezoek je de studio van de violist en krijg je een rondleiding door de stad.

Faillissement
Een faillissement van een kip- en kreeftrestaurant aan het Vrijthof eerder dit jaar dreigde zevenhonderd fans te duperen. Die hadden bij het restaurant een arrangement voor 85 euro gekocht, concert plus diner. Maar het restaurant ging failliet. Rieu liet speciaal voor die fans een hoek bij het Theater aan het Vrijthof inrichten, waar ze onder het genot van een diner het concert alsnog kunnen bijwonen. Op kosten van Rieu.

Verrassingsact
Net als vorige jaren presenteert Rieu dit jaar een verrassingsact. Vorig jaar haalde Rieu Baywatch-ster David Hasselhoff naar het Vrijthof. Wie dat dit jaar wordt, wil zijn woordvoerster nog niet zeggen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen