Overslaan en naar de inhoud gaan

Vioolvirtuoos André Rieu populairder dan ooit

Geplaatst opzondag 1 juli 2018 - 10:32

De Maastrichtse violist André Rieu ziet zijn populariteit wereldwijd groeien. Dat blijkt ook uit het aantal concerten dat hij vanaf woensdag in Maastricht geeft. Dat worden er dit jaar dertien: een record, zegt zijn woordvoerster.

Zo’n 150.000 mensen wonen dit jaar de concerten van André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest op het Vrijthof bij. Dat zijn er per avond ongeveer 8000 op de stoeltjes op het plein, en nog eens zo’n 3000 op de terrasjes van de omliggende kroegen, restaurants en het Theater aan het Vrijthof.

600.000 tickets
Met concerten in 21 landen op vijf continenten is 2018 een van de meest succesvolle jaren voor de Maastrichtse stehgeiger, zegt zijn woordvoerster. "Wereldwijd zijn dit jaar al 600.000 tickets verkocht", laat ze weten.

Vrijthof
Rieu begon met zijn concerten in zijn geboortestad Maastricht in 2005. Dit jaar treedt hij er voor de veertiende keer op. Niet alleen voor ’eigen’ publiek, laat zijn woordvoerster weten. Het gemêleerde gezelschap van toeschouwers omvat maar liefst tachtig nationaliteiten. "De mensen komen uit de hele wereld om Rieu op het Vrijthof te kunnen zien. Ik hoorde bijvoorbeeld dat er mensen van de Fiji-eilanden komen, en uit Indonesië en Australië."

"We zien dat er elk jaar meer mensen naar Maastricht komen. Vorig jaar gaf Rieu twaalf concerten, en dat was al een record. De twaalf voor dit jaar geplande concerten waren zo snel uitverkocht, dat we naar een dertiende moesten."

Buidel
Mensen tasten vaak diep in de beurs om een concert bij te wonen. Nog afgezien van de reis kost een kaartje vanaf 59,00 euro tot 799 euro, maar dan mag je wel op de eerste drie rijen te zitten, heb je een luxe verblijf in een vijfsterrenhotel, bezoek je de studio van de violist en krijg je een rondleiding door de stad.

Faillissement
Een faillissement van een kip- en kreeftrestaurant aan het Vrijthof eerder dit jaar dreigde zevenhonderd fans te duperen. Die hadden bij het restaurant een arrangement voor 85 euro gekocht, concert plus diner. Maar het restaurant ging failliet. Rieu liet speciaal voor die fans een hoek bij het Theater aan het Vrijthof inrichten, waar ze onder het genot van een diner het concert alsnog kunnen bijwonen. Op kosten van Rieu.

Verrassingsact
Net als vorige jaren presenteert Rieu dit jaar een verrassingsact. Vorig jaar haalde Rieu Baywatch-ster David Hasselhoff naar het Vrijthof. Wie dat dit jaar wordt, wil zijn woordvoerster nog niet zeggen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen