Overslaan en naar de inhoud gaan

Vinoloog August Hoon (61) plotseling overleden

Geplaatst opzaterdag 6 februari 2016 - 14:54

De bekende Limburgse vinoloog en wijnhandelaar August Hoon is op 61-jarige leeftijd plotseling overleden.

Hij stierf vorige week in zijn woonplaats Kanne, even over de Belgische grens bij Maastricht. De uitvaart heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden, zo heeft zijn familie laten weten.

Wijnkenner
Als gepassioneerd wijnkenner, -handelaar en -publicist genoot Hoon ook buiten de provincie reputatie. In het centrum van Maastricht, aan de Brusselsestraat, runde hij in de jaren negentig zijn eigen wijnwinkel, die bij veel vaste klanten een soort van cultstatus genoot.

Kasteel Rijckholt
Later trad Hoon in dienst van de Maastrichtse wijnhandel Thiessen. Na zijn vertrek daar startte hij in 2006 wederom een eigen wijnwinkel, ditmaal in kasteel Rijckholt in Eijsden. Daar verkocht hij onder meer wijnen van producenten met wie hij in de loop der jaren een sterke persoonlijke band had opgebouwd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Te veel motors en auto's in een wielerkoers?
Overleden motorrijder is 32-jarige man uit Eijsden
Man uit Gronsveld overleden na ongeval met scooter
Mannen met windbuks opgepakt in Eijsden
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen