Overslaan en naar de inhoud gaan

Vinder bracht explosief met scooter naar politiebureau

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 7:57

Wesley, die woensdag een explosief vond in een bos in Schinnen, bracht dat met de scooter naar het politiebureau in Heerlen. Alle alarmbellen gingen bij agenten af toen de vondst werd afgegeven.

Een deel van het politiebureau in het centrum is ontruimd en een deel van de Stationsstraat werd afgezet. De gedeeltelijke ontruiming heeft minstens tot middernacht geduurd. Toen pas kwam de Explosieve Opruimingsdienst ter plaatse om het explosief mee te nemen.

Metaaldetector
De man was woensdag uit verveling met een vriend aan de slag gegaan met een metaaldetector in een bos in Schinnen. Op het eind van de dag vond hij iets anders dan anders. "Ik dacht dat het een aandrijfwiel van een voertuig was." Bij thuiskomst zag hij dat het om heel iets anders ging.

Video: Track '88

Plastic zak
Vervolgens stapte Wesley op zijn scooter om zijn vondst, gewikkeld in een handdoek die in een plastic zak zat, naar het bureau te brengen. Maar hij liet het wel op zijn scooter liggen.

Lees ook: Explosief afgegeven bij politiebureau Heerlen, EOD onderweg

Antitankmijn
De politie vertelde de vinder dat het om een Amerikaanse antitankmijn gaat. "De politie vertelde verder vrij weinig. Alleen wat het was en dat ik de volgende keer moet bellen", reageert Wesley.

Het explosief is op een andere locatie tot ontploffing gebracht.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen