Overslaan en naar de inhoud gaan

Vincent Zwijnenberg lijsttrekker Volkspartij Limburg

Geplaatst opdinsdag 6 januari 2015 - 22:32

Vincent Zwijnenberg wordt definitief lijsttrekker van de Volkspartij Limburg voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart.

Op een ledenvergadering van de partij werd hij unaniem gekozen. Zwijnenberg was de enige kandidaat.

Jos van Rey
De Volkspartij Limburg is een initiatief van de Liberale Volkspartij Roermond, de partij van Jos van Rey en fractievoorzitter Dré Peters.
Zij willen lokale politici en lokale partijen uit heel Limburg bundelen.

Zwijnenberg zat eerder al 12 jaar - van 1995 tot 2007 - in het Limburgs Parlement voor de VVD, waarvan een tijdje als fractievoorzitter.

Wethouder Roermond
Vanaf april 2010 was hij wethouder in Roermond. Daar kwam eind oktober 2012 een einde aan toen de VVD uit de coalitie stapte als gevolg van de affaire rond oud-wethouder Jos van Rey.

Overstap
In september 2013 stapte Zwijnenberg niet meteen met andere VVD-'ers over naar de LVR van Van Rey en Peeters. Maar inmiddels is hij alleen nog lid van de landelijke VVD en niet meer van de afdeling Roermond.

Op 20 januari wordt de rest van de kandidatenlijst van de Volkspartij Limburg vastgesteld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Nieuwe partij rond Van Rey heet Volkspartij Limburg
Optimisme bij Volkspartij Limburg
Jos van Rey
'Jos van Rey gaat zetel bezetten in Limburgs Parlement'
Dinsdag duidelijkheid over zetel Jos van Rey
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen