Overslaan en naar de inhoud gaan

Vincent van Gogh genomineerd voor Zinnige Zorg Award

Geplaatst opdonderdag 2 mei 2019 - 11:50

Vincent van Gogh in Venray is genomineerd voor een Zinnige Zorg Award van zorgverzekeraar VGZ.

Dat is een prijs voor nieuwe, slimme soorten van zorg waarin de patiënt centraal staat en die tegelijk de zorgkosten omlaag brengen en zo geldverspilling tegengaan.

Beeldbellen
De
Venrayse instelling voor geestelijke gezondheidszorg Vincent van Gogh is genomineerd vanwege de behandeling met 'beeldbellen'. Die wordt ingezet bij patiënten met een dwang- of een angststoornis.

Angsten
Het volledige behandeltraject duurt zestien weken. De eerste acht weken wordt de patiënt opgenomen in de kliniek. Daarbij wordt hij voortdurend geconfronteerd met zijn angsten of dwangmatig gedrag en daarbij wordt hij intensief begeleid. Na acht weken mag tweederde van de patiënten terug naar huis. Daar hebben ze dan wel elke dag via
Skype contact met hun therapeut om te bespreken hoe het gaat. Dat is niet alleen prettiger voor de patiënt, maar het drukt ook de kosten van opname in de kliniek.

Nominaties
In totaal zijn negen zorginstellingen uit heel Nederland genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2019. De nieuwe soorten van zorg die ze toepassen lopen uiteen van het gebruik van een kindvriendelijk gips tot een nieuwe manier van verdoven voor patiënten die bang zijn voor narcose, en het ontlasten van mantelzorgers zodat demente patiënten langer thuis kunnen blijven wonen.

Op 4 juni worden drie winnaars bekendgemaakt, die respectievelijk 10.000, 5.000 en 2.500 euro mee naar huis mogen nemen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen