Overslaan en naar de inhoud gaan

Village People surprise-act Vrijthofconcerten André Rieu

Geplaatst opdinsdag 2 juli 2019 - 13:58

André Rieu heeft de Village People gestrikt als surprise act tijdens de Vrijthofconcerten. De Amerikaanse groep is onder meer bekend van het nummer YMCA.

Dat meldt De Limburger. Zoon en woordvoerder Pierre Rieu is teleurgesteld dat dit naar buiten is gebracht.

Jammer
"Het heet niet voor niets een surprise act", zegt hij. Rieu wil de komst van Village People bevestigen noch ontkennen. "Het is leuk dat fans speculeren over welke artiest komt, maar het is jammer dat de media hier zo bovenop springt."

Jubileum
De traditionele zomerconcerten van de Maastrichtse vioolvirtuoos met zijn Johann Strauss Orkest beginnen donderdag. Rieu viert dit jaar het 15-jarig jubileum van zijn Vrijthofconcerten, met daarin het honderdste concert en de miljoenste bezoeker.

Sfeer
"Het gaat altijd om de sfeer. De mensen komen voor de sfeer", zegt André Rieu over zijn concerten. "Als je op de bühne staat, moeten je zenuwen helemaal open liggen. Je moet alles voelen, horen en zien. Tegelijkertijd moet je een blok beton zijn, want je moet dat kunnen", aldus de stehgeiger in gesprek met L1.

Het bekendste nummer van Village People: YMCA

Winterconcerten
Onlangs maakte de orkestleider in gesprek met L1 bekend dat rond de kerst een reeks concerten geven in het MECC in Maastricht. Daarmee wil hij een winterse tegenhanger introduceren voor de Vrijthofconcerten die inmiddels een traditie zijn geworden in de Limburgse hoofdstad.

Lees ook: André Rieu begint nieuwe wintertraditie in Maastricht

Video: L1

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen