Overslaan en naar de inhoud gaan

Village People surprise-act Vrijthofconcerten André Rieu

Geplaatst opdinsdag 2 juli 2019 - 13:58

André Rieu heeft de Village People gestrikt als surprise act tijdens de Vrijthofconcerten. De Amerikaanse groep is onder meer bekend van het nummer YMCA.

Dat meldt De Limburger. Zoon en woordvoerder Pierre Rieu is teleurgesteld dat dit naar buiten is gebracht.

Jammer
"Het heet niet voor niets een surprise act", zegt hij. Rieu wil de komst van Village People bevestigen noch ontkennen. "Het is leuk dat fans speculeren over welke artiest komt, maar het is jammer dat de media hier zo bovenop springt."

Jubileum
De traditionele zomerconcerten van de Maastrichtse vioolvirtuoos met zijn Johann Strauss Orkest beginnen donderdag. Rieu viert dit jaar het 15-jarig jubileum van zijn Vrijthofconcerten, met daarin het honderdste concert en de miljoenste bezoeker.

Sfeer
"Het gaat altijd om de sfeer. De mensen komen voor de sfeer", zegt André Rieu over zijn concerten. "Als je op de bühne staat, moeten je zenuwen helemaal open liggen. Je moet alles voelen, horen en zien. Tegelijkertijd moet je een blok beton zijn, want je moet dat kunnen", aldus de stehgeiger in gesprek met L1.

Het bekendste nummer van Village People: YMCA

Winterconcerten
Onlangs maakte de orkestleider in gesprek met L1 bekend dat rond de kerst een reeks concerten geven in het MECC in Maastricht. Daarmee wil hij een winterse tegenhanger introduceren voor de Vrijthofconcerten die inmiddels een traditie zijn geworden in de Limburgse hoofdstad.

Lees ook: André Rieu begint nieuwe wintertraditie in Maastricht

Video: L1

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen