Overslaan en naar de inhoud gaan

Villa Flora wordt innovatiecentrum voeding

Geplaatst opzondag 9 november 2014 - 7:30

Villa Flora in Venlo moet zich ontwikkelen tot innovatiecentrum op het gebied van voeding.

Bedrijven en instellingen hebben al interesse. Zo komt er een laboratorium om de spijsvertering na te bootsen.

Universiteit Maastricht
Het lab is een initiatief van de Universiteit Maastricht. Die start volgend jaar in Venlo een driejarige opleiding gezonde en veilige voeding. Het onderwijs vindt plaats in de binnenstad, een deel van het onderzoek in Villa Flora.

Geen 'voedselpretpark'
Villa Flora, tijdens de Floriade een expositieruimte, zoekt na de wereldexpositie een nieuwe invulling. Aanvankelijk zou Fooddrome er neerstrijken, een ‘voedselpretpark’. Ondernemer Geert Benders uit Venlo haakte uiteindelijk af.

Nieuwe invulling
De gemeenten Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Gennep, eigenaar van het glazen kantoor, moesten op zoek naar nieuwe huurders. Ontwikkeld werd een nieuw concept dat aansluit bij de Greenport Campus.

Bewegen en gezond eten
Naast de Universiteit Maastricht (600 m²) gaat ook de provincie Limburg (1500 m²) ruimte huren. De provincie verhuurt haar deel aan gebruikers als de Kids University for Cooking, die zich ten doel stelt kinderen te bewegen gezonder te gaan eten. Bedenker Jan Klerken is tevens van plan zich te richten op ouderen, onder de naam Silverfood Industry. Ook dit initiatief moet een plekje krijgen binnen Villa Flora.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gennep bijna verlost van Floriade
Extra strop van 10 miljoen dreigt voor Floriade-gemeenten
'College Venlo loog over Villa Flora'
Venlo krijgt grote vershal in centrum
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen