Overslaan en naar de inhoud gaan

Vikingfilm met Huub Stapel flopt in cinema's

Geplaatst opdonderdag 5 juli 2018 - 13:35

Het historische filmepos Redbad 754 na Christus, waarin Huub Stapel één van de belangrijke rollen vervult, blijkt een enorme flop.

De film lokte in de eerste week slechts 20.000 mensen naar de bioscoop, zo meldt het AD.

​Vikingen
De internationale vikingfilm gaat over de Friese koning Redbad die in de vroege middeleeuwen met hulp van de Vikingen strijd voerde met de Franken om de belangrijke handelsplaats Dorestad. De Tegelse acteur vertolkt de rol van Koning Aldigisl. De hoofdrol wordt gespeeld door Gijs Naber. Stapel speelt de vader van de Friese held Redbad. Verder zijn er ook rollen weggelegd voor Isa Hoes, Teun Kuilboer en Loes Haverkort. Breaking Bad-ster Jonathan Banks is ook in de film te zien.

Lees ook: Huub Stapel voor het eerst in actie als Friese Koning

Domper
De 20.000 bezoekers is een enorme tegenvaller voor filmmaker Roel Reiné, die ook de kaskraker Michiel de Ruyter regisseerde. Die film trok de eerste vijf dagen al 100.000 bezoekers. Uiteindelijk zagen bijna één miljoen mensen het spektakelstuk over de zeeheld.

Flink budget
Voor de vikingfilm zijn niet alleen opnames in Nederland gemaakt, maar ook in Denemarken, België en Duitsland. De film had een budget van bijna 8 miljoen.

Lees ook: Vikingfilm met glansrol Huub Stapel verkocht aan buitenland

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen