Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijlen tweede op BeNeLux-kampioenschap voor bergdorpjes

Geplaatst opzaterdag 9 juni 2018 - 20:15

De voetballers van RKVV Vijlen zijn tweede geworden bij het BeNeLux-kampioenschap voetbal voor 'bergdorpjes'.

Zij verloren in de finale met 5-2 van het team van USFC Elsenborn uit België, dat daarmee de eerste editie van dit kampioenschap wint.

Nederland
Vijlen vertegenwoordigde Nederland in het BeNeLux-kampioenschap en tekende ook voor de organisatie. Luxemburg had geen team afgevaardigd naar het Zuid-Limburgse dorp. FC Gspon uit Zwitserland en FC Kleinarl uit Oostenrijk completeerden het deelnemersveld.

Halve competitie
In wedstrijden van twee keer 25 minuten werd een halve competitie afgewerkt. Vijlen kwam tegen USFC Elsenborn met 2-0 voor, maar verloor met 2-3. Gspon en Kleinarl werden door 'Oranje' verslagen en ook de Belgen wonnen van deze twee bergdorpen.

In de eindstrijd was Vijlen opnieuw niet opgewassen tegen Elsenborn, dat met 4-0 voorstond voordat de thuisploeg kon tegenscoren.

Geslaagd kampioenschap
Ingo Bulles van het organisatiecomité spreekt van een geslaagd kampioenschap: "Ik hoop dat het over vier jaar een vervolg krijgt!"

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen