Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijlen tweede op BeNeLux-kampioenschap voor bergdorpjes

Geplaatst opzaterdag 9 juni 2018 - 20:15

De voetballers van RKVV Vijlen zijn tweede geworden bij het BeNeLux-kampioenschap voetbal voor 'bergdorpjes'.

Zij verloren in de finale met 5-2 van het team van USFC Elsenborn uit België, dat daarmee de eerste editie van dit kampioenschap wint.

Nederland
Vijlen vertegenwoordigde Nederland in het BeNeLux-kampioenschap en tekende ook voor de organisatie. Luxemburg had geen team afgevaardigd naar het Zuid-Limburgse dorp. FC Gspon uit Zwitserland en FC Kleinarl uit Oostenrijk completeerden het deelnemersveld.

Halve competitie
In wedstrijden van twee keer 25 minuten werd een halve competitie afgewerkt. Vijlen kwam tegen USFC Elsenborn met 2-0 voor, maar verloor met 2-3. Gspon en Kleinarl werden door 'Oranje' verslagen en ook de Belgen wonnen van deze twee bergdorpen.

In de eindstrijd was Vijlen opnieuw niet opgewassen tegen Elsenborn, dat met 4-0 voorstond voordat de thuisploeg kon tegenscoren.

Geslaagd kampioenschap
Ingo Bulles van het organisatiecomité spreekt van een geslaagd kampioenschap: "Ik hoop dat het over vier jaar een vervolg krijgt!"

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen