wijnoogst vroeg apostelhoeve 2020 wijn (17 sep 2020)

Klimaatverandering vervroegt Limburgse wijnoogst

Door de klimaatverandering begint de druivenoogst bij de Limburgse wijngaarden steeds vroeger.

hennepplantage in weiland Vijlen - 31 aug 2020
Wandelaar ontdekt hennepplanten in weiland

Een wandelaar heeft de politie geattendeerd op een grote hoeveelheid hennepplanten die in Vijlen in een afgesloten stuk weiland stonden.

Hennep tussen mais (11 jul 2020)
Hennepplanten gevonden tussen mais in Vijlen

De politie heeft zaterdagmiddag hennepplanten gevonden in een maisveld in Vijlen.

Alpen Oranje RKVV Vijlen_HD
Corona zet streep door Vijlense deelname EK voor Bergdorpjes

Het EK Voetbal voor Bergdorpjes wordt vanwege het coronavirus een jaar verplaatst. Dat betekent dat RKVV Vijlen (280 m.+NAP), de hofleverancier van het Alpen Oranje, deze zomer niet naar het Zwitserse bergdorp Gspon zal afreizen.

Opmerking discriminatie agent (4 jun 2020)
Aangifte tegen agent na discriminerende opmerking

Lukanga 'Loeki' Nzuzi uit Urmond heeft vrijdag aangifte gedaan tegen de politie. Hij doet dit nadat hij eerder op discriminerende wijze werd aangesproken door een politieman.

Opmerking discriminatie agent (4 jun 2020)
Video: Agent uit de bocht tegen donkere jongens

Een agent is dinsdagavond in Vijlen uit de bocht gevlogen in gesprek met een groep jongeren. "Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen."

vijlen
Heel Vijlen voortaan 30km-zone

Heel Vijlen is vanaf aanstaande maandag een 30km-zone.

Spijkerstrooier actief in omgeving Vijlen (17 mei 2020)
Spijkerstrooier actief in omgeving Vijlen

Een 'spijkerstrooier' veroorzaakt volgens de politie gevaarlijke situaties in en rond Vijlen. Onder andere in de omgeving van de buurtschappen Melleschet en Rott en op de Hilleshagerweg in Vijlen zijn dergelijke spijkers aangetroffen.

Drukte heuvelland (19 apr 2020)
Veel dagjesmensen in Heuvelland: 'Heel teleurstellend'

De toestroom van dagjesmensen naar het Heuvelland vindt Leon Eummelen, woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, zeer teleurstellend.

Sneeuw in Limburg (27 feb 2020)
Video: Sneeuwpret in Zuid-Limburg

Terwijl de meeste Limburgers het donderdagmiddag moesten doen met natte sneeuw, konden sneeuwliefhebbers hun hart ophalen op de hoger gelegen delen van Zuid-Limburg.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten