Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijftig taxichauffeurs krijgen ontheffing bij Pinkpop

Geplaatst opwoensdag 6 juni 2018 - 14:31

Om gedoe tussen taxichauffeurs tijdens Pinkpop te voorkomen heeft de gemeente Landgraaf vijftig taxi's een ontheffing gegeven om op taxiplaatsen bij het terrein te staan.

De taxi's zijn herkenbaar aan de ontheffing op hun ruit en staan tijdens Pinkpop op de Einsteinstraat. Ook wordt tijdens het evenement gecontroleerd of taxichauffeurs zich aan de regels houden.

Lees ook: Mogelijk vignet voor taxichauffeurs uit Parkstad

Amper verdienen
Vorig jaar was er tijdens Pinkpop een actie van lokale taxichauffeurs tegen taxi's van buiten, omdat ze het maar niets vonden dat die bij het evenement 'hun' plekken innamen. Daardoor viel er voor taxibedrijven uit de regio nog amper iets te verdienen, vonden de chauffeurs.

Lees ook: Boze taxichauffeurs bij Pinkpop zien af van acties

Luister ook: Taxichauffeurs blijven sceptisch over Pinkpop-deal

Foto: L1/1Limburg

Chauffeurs uit de Randstad
De ontheffing voor Pinkpop 2018 was voor iedereen beschikbaar, maar het zijn vooral plaatselijke bedrijven die er een hebben aangevraagd. Ook enkele bedrijven uit de Randstad hebben volgens de gemeente Landgraaf zo'n ontheffing gekregen.

Geen sportkleding
De taxi's die een ontheffing hebben gekregen zijn betrouwbaar en voldoen aan de wettelijke eisen. Ook heeft de gemeente een aantal aanvullende eisen gesteld. Zo moeten ze achteraan in de rij van taxi's aansluiten, geen klanten ronselen en zeker geen sportkleding dragen.

De gemeente heeft in overleg met de plaatselijke taxibedrijven dit besluit genomen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen