Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijftig taxichauffeurs krijgen ontheffing bij Pinkpop

Geplaatst opwoensdag 6 juni 2018 - 14:31

Om gedoe tussen taxichauffeurs tijdens Pinkpop te voorkomen heeft de gemeente Landgraaf vijftig taxi's een ontheffing gegeven om op taxiplaatsen bij het terrein te staan.

De taxi's zijn herkenbaar aan de ontheffing op hun ruit en staan tijdens Pinkpop op de Einsteinstraat. Ook wordt tijdens het evenement gecontroleerd of taxichauffeurs zich aan de regels houden.

Lees ook: Mogelijk vignet voor taxichauffeurs uit Parkstad

Amper verdienen
Vorig jaar was er tijdens Pinkpop een actie van lokale taxichauffeurs tegen taxi's van buiten, omdat ze het maar niets vonden dat die bij het evenement 'hun' plekken innamen. Daardoor viel er voor taxibedrijven uit de regio nog amper iets te verdienen, vonden de chauffeurs.

Lees ook: Boze taxichauffeurs bij Pinkpop zien af van acties

Luister ook: Taxichauffeurs blijven sceptisch over Pinkpop-deal

Foto: L1/1Limburg

Chauffeurs uit de Randstad
De ontheffing voor Pinkpop 2018 was voor iedereen beschikbaar, maar het zijn vooral plaatselijke bedrijven die er een hebben aangevraagd. Ook enkele bedrijven uit de Randstad hebben volgens de gemeente Landgraaf zo'n ontheffing gekregen.

Geen sportkleding
De taxi's die een ontheffing hebben gekregen zijn betrouwbaar en voldoen aan de wettelijke eisen. Ook heeft de gemeente een aantal aanvullende eisen gesteld. Zo moeten ze achteraan in de rij van taxi's aansluiten, geen klanten ronselen en zeker geen sportkleding dragen.

De gemeente heeft in overleg met de plaatselijke taxibedrijven dit besluit genomen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen