Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijftig huurappartementen voor jongeren in Hegelsom

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 22:01

In het voormalige bankgebouw van de Rabobank in Hegelsom komen eind 2020 vijftig huurappartementen voor starters op de woningmarkt.

"Er komen betaalbare appartementen voor jongeren", zegt wethouder Rudy Tegels (Wonen) van de gemeente Horst aan de Maas.

Tijdelijk
"Meer dan 400 jongeren hebben aangegeven dat ze interesse in een woning hebben, dus voor dit initiatief gaan we als college een vergunning verlenen." Het gaat wel om een tijdelijke vergunning. "Voor de duur van twintig jaar", vult Tegels aan.

Kritische geluiden
Vanuit de gemeenteraad klonken langere tijd kritische geluiden over het plan, maar de lokale politiek van Horst aan de Maas lijkt toch overstag te gaan. "Ons beleid is namelijk vooral gericht op woningbouw binnen de bestaande kernen van Horst aan de Maas. Dit pand ligt daar feitelijk buiten", legt Tegels uit. Het lege bankgebouw staat aan de Spoorweg. "Maar de nood is hoog en met deze appartementen voorzien we in een behoefte."

Stationskwartier
Het plan is een particulier initiatief van de werkgroep Futurum Hegelsom. Die heeft onder jongeren gepeild hoe het nieuwe appartementencomplex moet heten en daar is in januari de naam Stationskwartier uitgerold.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen