Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijftig huurappartementen voor jongeren in Hegelsom

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 22:01

In het voormalige bankgebouw van de Rabobank in Hegelsom komen eind 2020 vijftig huurappartementen voor starters op de woningmarkt.

"Er komen betaalbare appartementen voor jongeren", zegt wethouder Rudy Tegels (Wonen) van de gemeente Horst aan de Maas.

Tijdelijk
"Meer dan 400 jongeren hebben aangegeven dat ze interesse in een woning hebben, dus voor dit initiatief gaan we als college een vergunning verlenen." Het gaat wel om een tijdelijke vergunning. "Voor de duur van twintig jaar", vult Tegels aan.

Kritische geluiden
Vanuit de gemeenteraad klonken langere tijd kritische geluiden over het plan, maar de lokale politiek van Horst aan de Maas lijkt toch overstag te gaan. "Ons beleid is namelijk vooral gericht op woningbouw binnen de bestaande kernen van Horst aan de Maas. Dit pand ligt daar feitelijk buiten", legt Tegels uit. Het lege bankgebouw staat aan de Spoorweg. "Maar de nood is hoog en met deze appartementen voorzien we in een behoefte."

Stationskwartier
Het plan is een particulier initiatief van de werkgroep Futurum Hegelsom. Die heeft onder jongeren gepeild hoe het nieuwe appartementencomplex moet heten en daar is in januari de naam Stationskwartier uitgerold.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen