Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijftig huurappartementen voor jongeren in Hegelsom

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 22:01

In het voormalige bankgebouw van de Rabobank in Hegelsom komen eind 2020 vijftig huurappartementen voor starters op de woningmarkt.

"Er komen betaalbare appartementen voor jongeren", zegt wethouder Rudy Tegels (Wonen) van de gemeente Horst aan de Maas.

Tijdelijk
"Meer dan 400 jongeren hebben aangegeven dat ze interesse in een woning hebben, dus voor dit initiatief gaan we als college een vergunning verlenen." Het gaat wel om een tijdelijke vergunning. "Voor de duur van twintig jaar", vult Tegels aan.

Kritische geluiden
Vanuit de gemeenteraad klonken langere tijd kritische geluiden over het plan, maar de lokale politiek van Horst aan de Maas lijkt toch overstag te gaan. "Ons beleid is namelijk vooral gericht op woningbouw binnen de bestaande kernen van Horst aan de Maas. Dit pand ligt daar feitelijk buiten", legt Tegels uit. Het lege bankgebouw staat aan de Spoorweg. "Maar de nood is hoog en met deze appartementen voorzien we in een behoefte."

Stationskwartier
Het plan is een particulier initiatief van de werkgroep Futurum Hegelsom. Die heeft onder jongeren gepeild hoe het nieuwe appartementencomplex moet heten en daar is in januari de naam Stationskwartier uitgerold.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten