Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijftien potloodventers gepakt na zomer met 118 meldingen

Geplaatst opwoensdag 15 november 2017 - 15:29

De Limburgse politie heeft vijf verdachten gehoord die verantwoordelijk worden gehouden voor een aantal gevallen van potloodventerij.

Twee mannen werden door de politie aangehouden, drie anderen werden door de politie uitgenodigd om een verklaring te komen afleggen.

Lekker weer
Afgelopen voorjaar en zomer kreeg de Limburgse politie in totaal 118 schennismeldingen binnen, waarvan er slechts 38 keer aangifte is gedaan. Volgens de politie trekken potloodventers er vooral met goed weer op uit om nietsvermoedende voorbijgangers lastig te vallen met hun seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Lees ook: Potloodventende automobilist valt vrouw lastig

Actieweek
De vijf exhibitionisten werden aangehouden tijdens een actieweek van de politie, waarbij de meldingen van schennispleging van de afgelopen zomer nog eens werden onderzocht. Het vijftal wordt verantwoordelijk gehouden voor twaalf gevallen van potloodventerij waarvan aangifte is gedaan, en nog een aantal meldingen.

Over de schreef
Eerder werden ook al tien andere potloodventers staande gehouden door de zedenpolitie, omdat hun gedrag zo over de schreef ging dat ze meteen aangepakt moesten worden.

Lees ook: Politie pakt notoire schennispleger op

Hulp
Behalve dat er een strafrechtelijk proces in gang wordt gezet, krijgen de verdachten ook een hulpvereleningstraject bij forensisch-psychiatrische polikliniek de Horst in Maastricht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen