Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijftien potloodventers gepakt na zomer met 118 meldingen

Geplaatst opwoensdag 15 november 2017 - 15:29

De Limburgse politie heeft vijf verdachten gehoord die verantwoordelijk worden gehouden voor een aantal gevallen van potloodventerij.

Twee mannen werden door de politie aangehouden, drie anderen werden door de politie uitgenodigd om een verklaring te komen afleggen.

Lekker weer
Afgelopen voorjaar en zomer kreeg de Limburgse politie in totaal 118 schennismeldingen binnen, waarvan er slechts 38 keer aangifte is gedaan. Volgens de politie trekken potloodventers er vooral met goed weer op uit om nietsvermoedende voorbijgangers lastig te vallen met hun seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Lees ook: Potloodventende automobilist valt vrouw lastig

Actieweek
De vijf exhibitionisten werden aangehouden tijdens een actieweek van de politie, waarbij de meldingen van schennispleging van de afgelopen zomer nog eens werden onderzocht. Het vijftal wordt verantwoordelijk gehouden voor twaalf gevallen van potloodventerij waarvan aangifte is gedaan, en nog een aantal meldingen.

Over de schreef
Eerder werden ook al tien andere potloodventers staande gehouden door de zedenpolitie, omdat hun gedrag zo over de schreef ging dat ze meteen aangepakt moesten worden.

Lees ook: Politie pakt notoire schennispleger op

Hulp
Behalve dat er een strafrechtelijk proces in gang wordt gezet, krijgen de verdachten ook een hulpvereleningstraject bij forensisch-psychiatrische polikliniek de Horst in Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen