Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijftien potloodventers gepakt na zomer met 118 meldingen

Geplaatst opwoensdag 15 november 2017 - 15:29

De Limburgse politie heeft vijf verdachten gehoord die verantwoordelijk worden gehouden voor een aantal gevallen van potloodventerij.

Twee mannen werden door de politie aangehouden, drie anderen werden door de politie uitgenodigd om een verklaring te komen afleggen.

Lekker weer
Afgelopen voorjaar en zomer kreeg de Limburgse politie in totaal 118 schennismeldingen binnen, waarvan er slechts 38 keer aangifte is gedaan. Volgens de politie trekken potloodventers er vooral met goed weer op uit om nietsvermoedende voorbijgangers lastig te vallen met hun seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Lees ook: Potloodventende automobilist valt vrouw lastig

Actieweek
De vijf exhibitionisten werden aangehouden tijdens een actieweek van de politie, waarbij de meldingen van schennispleging van de afgelopen zomer nog eens werden onderzocht. Het vijftal wordt verantwoordelijk gehouden voor twaalf gevallen van potloodventerij waarvan aangifte is gedaan, en nog een aantal meldingen.

Over de schreef
Eerder werden ook al tien andere potloodventers staande gehouden door de zedenpolitie, omdat hun gedrag zo over de schreef ging dat ze meteen aangepakt moesten worden.

Lees ook: Politie pakt notoire schennispleger op

Hulp
Behalve dat er een strafrechtelijk proces in gang wordt gezet, krijgen de verdachten ook een hulpvereleningstraject bij forensisch-psychiatrische polikliniek de Horst in Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen