Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijftien potloodventers gepakt na zomer met 118 meldingen

Geplaatst opwoensdag 15 november 2017 - 15:29

De Limburgse politie heeft vijf verdachten gehoord die verantwoordelijk worden gehouden voor een aantal gevallen van potloodventerij.

Twee mannen werden door de politie aangehouden, drie anderen werden door de politie uitgenodigd om een verklaring te komen afleggen.

Lekker weer
Afgelopen voorjaar en zomer kreeg de Limburgse politie in totaal 118 schennismeldingen binnen, waarvan er slechts 38 keer aangifte is gedaan. Volgens de politie trekken potloodventers er vooral met goed weer op uit om nietsvermoedende voorbijgangers lastig te vallen met hun seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Lees ook: Potloodventende automobilist valt vrouw lastig

Actieweek
De vijf exhibitionisten werden aangehouden tijdens een actieweek van de politie, waarbij de meldingen van schennispleging van de afgelopen zomer nog eens werden onderzocht. Het vijftal wordt verantwoordelijk gehouden voor twaalf gevallen van potloodventerij waarvan aangifte is gedaan, en nog een aantal meldingen.

Over de schreef
Eerder werden ook al tien andere potloodventers staande gehouden door de zedenpolitie, omdat hun gedrag zo over de schreef ging dat ze meteen aangepakt moesten worden.

Lees ook: Politie pakt notoire schennispleger op

Hulp
Behalve dat er een strafrechtelijk proces in gang wordt gezet, krijgen de verdachten ook een hulpvereleningstraject bij forensisch-psychiatrische polikliniek de Horst in Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen