Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijftien jaar en tbs voor fatale overval zorginstelling

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 13:56

De 51-jarige Boy T. is veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs voor een zeer gewelddadige en fatale overval bij een zorginstelling in Tegelen in augustus 2017.

Tegen hem was 18 jaar en tbs geëist. Zowel justitie als de rechtbank gaan uit van doodslag en niet van moord. Zijn vriendin Joyce, die als handlanger meehielp, moet tien jaar de gevangenis in. Dat is gelijk aan de eis van justitie.

IJzeren pijp
Bij de overval werd de 72-jarige bewoner met een mes gestoken en met een ijzeren pijp geslagen. Hij overleed een maand later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De buit bestond uit niet meer dan een laptop en een horloge.

Lees ook: Tot 18 jaar geëist voor fatale overval zorginstelling

Eerdere veroordeling
T. was al eens eerder veroordeeld tot een celstraf en tbs wegens een steekpartij. Hij kwam toen vrij omdat er geen recidivegevaar meer zou zijn.
Tijdens zijn tbs-periode ontmoette hij Joyce die daar als stagiaire werkte. Met haar kreeg hij later een relatie.

Reden voor de overval waren geldproblemen bij het koppel.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen