Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijfjarige Jean-Pierre heeft eigen zwerfboekenstation

Geplaatst opzaterdag 6 oktober 2018 - 7:00

De vijfjarige Jean-Pierre Schoolmeesters uit Blerick is zijn eigen zwerfboekenstation begonnen.

Ondanks dat hij zelf nog niet kan lezen, laat hij zijn boeken op de meest gekke plekken rondzwerven, maar sinds deze week heeft hij ook een vaste standplaats, pal voor de flat waar hij woont.

Boekenschatkist
Jean-Pierre heeft nu een eigen houtenboekenkast, of eigenlijk een eigen boekenschatkist, zoals hij het zelf noemt. Omdat hij in een flat woont, moet de kast met boeken iedere keer naar de kelder gesleept worden en kunnen lezers voorlopig alleen op woensdag en zaterdag boeken pakken.

25 boeken
Het concept is heel duidelijk: Een bibliotheek waar je boeken kan lenen om ze op een andere plaats weer terug te zetten. Bijvoorbeeld bij de winkel in de speeltuin of op een bankje. Al op de eerste dag zijn er 25 boeken meegenomen.

Voorlezen
Jean-Pierre vindt het op jonge leeftijd al erg belangrijk dat kinderen lezen. Zelf wordt hij vaak voorgelezen door zijn ouders, maar kan niet wachten tot hij zelf kan lezen. Daarnaast vindt hij het erg leuk om te zien waar zijn boeken heen zwerven.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen