Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vijfjarige Jean-Pierre heeft eigen zwerfboekenstation

Geplaatst opzaterdag 6 oktober 2018 - 7:00

De vijfjarige Jean-Pierre Schoolmeesters uit Blerick is zijn eigen zwerfboekenstation begonnen.

Ondanks dat hij zelf nog niet kan lezen, laat hij zijn boeken op de meest gekke plekken rondzwerven, maar sinds deze week heeft hij ook een vaste standplaats, pal voor de flat waar hij woont.

Boekenschatkist
Jean-Pierre heeft nu een eigen houtenboekenkast, of eigenlijk een eigen boekenschatkist, zoals hij het zelf noemt. Omdat hij in een flat woont, moet de kast met boeken iedere keer naar de kelder gesleept worden en kunnen lezers voorlopig alleen op woensdag en zaterdag boeken pakken.

25 boeken
Het concept is heel duidelijk: Een bibliotheek waar je boeken kan lenen om ze op een andere plaats weer terug te zetten. Bijvoorbeeld bij de winkel in de speeltuin of op een bankje. Al op de eerste dag zijn er 25 boeken meegenomen.

Voorlezen
Jean-Pierre vindt het op jonge leeftijd al erg belangrijk dat kinderen lezen. Zelf wordt hij vaak voorgelezen door zijn ouders, maar kan niet wachten tot hij zelf kan lezen. Daarnaast vindt hij het erg leuk om te zien waar zijn boeken heen zwerven.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen