Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijfjarige Jean-Pierre heeft eigen zwerfboekenstation

Geplaatst opzaterdag 6 oktober 2018 - 7:00

De vijfjarige Jean-Pierre Schoolmeesters uit Blerick is zijn eigen zwerfboekenstation begonnen.

Ondanks dat hij zelf nog niet kan lezen, laat hij zijn boeken op de meest gekke plekken rondzwerven, maar sinds deze week heeft hij ook een vaste standplaats, pal voor de flat waar hij woont.

Boekenschatkist
Jean-Pierre heeft nu een eigen houtenboekenkast, of eigenlijk een eigen boekenschatkist, zoals hij het zelf noemt. Omdat hij in een flat woont, moet de kast met boeken iedere keer naar de kelder gesleept worden en kunnen lezers voorlopig alleen op woensdag en zaterdag boeken pakken.

25 boeken
Het concept is heel duidelijk: Een bibliotheek waar je boeken kan lenen om ze op een andere plaats weer terug te zetten. Bijvoorbeeld bij de winkel in de speeltuin of op een bankje. Al op de eerste dag zijn er 25 boeken meegenomen.

Voorlezen
Jean-Pierre vindt het op jonge leeftijd al erg belangrijk dat kinderen lezen. Zelf wordt hij vaak voorgelezen door zijn ouders, maar kan niet wachten tot hij zelf kan lezen. Daarnaast vindt hij het erg leuk om te zien waar zijn boeken heen zwerven.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen