Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vijfjarenplan moet Jupiler League redden

Geplaatst opwoensdag 15 april 2015 - 15:22

Er moeten twee clubs rechtstreeks degraderen uit de Eredivisie. Dit is één van de punten in een vijfjarenplan om de Jupiler League te redden.

Daarvoor pleit directeur Marc Boele van de Coöperatie Eerste Divisie in Voetbal International. Veel clubs kampen met geldproblemen en zien de toeschouwersaantallen achteruit hollen.

Zorgwekkend
Deze voetbaljaargang spelen alle Limburgse clubs (Roda JC, Fortuna Sittard, MVV en VVV-Venlo) in de Jupiler League. Fortuna, Roda en VVV bivakkeren in de zorgwekkende categorie-1. Daarin zitten clubs die kampen met geldproblemen en verantwoording moeten afleggen aan de KNVB. MVV is ingedeeld in de 'veilige' categorie 2.

19 ploegen
De coöperatie wil in de toekomst verder met een ranglijst van 19 ploegen. Op dit moment doen er nog 20 clubs mee. "Er wordt druk gefilosofeerd. Misschien moeten we wel naar een atypische competitie die we loskoppelen van de Eredivisie", zegt Boele in het sportmagazine.

Twee promovendi
"Dat de kampioen promoveert en dat de nummer twee samen met de periodewinnaars en de beste vier van de ranglijst strijdt om een tweede ticket. Dan koppel je beide competities los en heb je elk jaar twee promovendi."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Situatie Limburgse clubs blijft zorgwekkend
KNVB: drie Limburgse clubs in gevarenzone
ANP
Eeuwige ranglijst: MVV 'terug' in Eredivisie, Roda zevende
Burgemeesters overwegen voetbalderby's zonder uitpubliek
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen