Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijfjarenplan moet Jupiler League redden

Geplaatst opwoensdag 15 april 2015 - 15:22

Er moeten twee clubs rechtstreeks degraderen uit de Eredivisie. Dit is één van de punten in een vijfjarenplan om de Jupiler League te redden.

Daarvoor pleit directeur Marc Boele van de Coöperatie Eerste Divisie in Voetbal International. Veel clubs kampen met geldproblemen en zien de toeschouwersaantallen achteruit hollen.

Zorgwekkend
Deze voetbaljaargang spelen alle Limburgse clubs (Roda JC, Fortuna Sittard, MVV en VVV-Venlo) in de Jupiler League. Fortuna, Roda en VVV bivakkeren in de zorgwekkende categorie-1. Daarin zitten clubs die kampen met geldproblemen en verantwoording moeten afleggen aan de KNVB. MVV is ingedeeld in de 'veilige' categorie 2.

19 ploegen
De coöperatie wil in de toekomst verder met een ranglijst van 19 ploegen. Op dit moment doen er nog 20 clubs mee. "Er wordt druk gefilosofeerd. Misschien moeten we wel naar een atypische competitie die we loskoppelen van de Eredivisie", zegt Boele in het sportmagazine.

Twee promovendi
"Dat de kampioen promoveert en dat de nummer twee samen met de periodewinnaars en de beste vier van de ranglijst strijdt om een tweede ticket. Dan koppel je beide competities los en heb je elk jaar twee promovendi."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Situatie Limburgse clubs blijft zorgwekkend
KNVB: drie Limburgse clubs in gevarenzone
ANP
Eeuwige ranglijst: MVV 'terug' in Eredivisie, Roda zevende
Burgemeesters overwegen voetbalderby's zonder uitpubliek
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen